Celebrul bucătar Jamie Oliver îți dă gratis cele mai bune sfaturi de gătit!

Home / Lifestyle / Celebrul bucătar Jamie Oliver îți dă gratis cele mai bune sfaturi de gătit!
Celebrul bucătar Jamie Oliver îți dă gratis cele mai bune sfaturi de gătit!

Într-un material publicat recent, celebrul bucătar Jamie Oliver le dă câteva sfaturi esențiale tuturor celor care sunt pasionați de bucătărie. El spune că tot secretul constă într-o alimentație echilibrată, dar că nu numai  asta contează, ci și o serie de trucuri, pe care odată ce le-ai descoperit,  nici că vei mai renunța la ele. Iar gătitul va deveni mai ușor ca niciodată. Garantat!

Jamie e de părere ca este foarte important să mâncăm sănătos,  dar și mai important este să  ne dăm seama atunci când ducem lucrurile prea departe. Nu trebuie să ne concentrăm exclusiv pe alimentația sănătoasă,  ci și pe micile răsfățuri pe care le mai oferim organismului, din când în când. Pentru că dacă nu le oferim, atunci corpul va deveni foarte frustrat și vom crea un lanț întreg al slăbiciunilor.  Da, este important să avem o masă bogată în vitamine și proteine, dar totul trebuie să fie echilibrat, ca și în viață.  Iar pentru asta, există câteva trucuri.

Gătește de la zero

Asta îți va permite întotdeauna să știi ce gătești,  cum gătești și ce ingrediente ai în preparatul tău. Dacă iei produse semipreparate sau altele similare, nu vei ști niciodată cat de sănătoase sunt, deși probabil intuiești.

Dietă echilibrată 

Mănâncă în proporțiile corecte, din toate grupele de mâncare și vei fi cel mai fericit. Probabil că va dura ceva până când vei învăța ce alimente să combini, dar nu te grăbește nimeni, fiecare are timpul lui.

Mănâncă în culorile curcubeului

Curcubeul este bun, glumește Jamie. El se referă la o alimentație în care să mănânci alimente în toate culorile pe care le regăsești în curcubeu, fie că sunt condimente, fie că sunt toate alimentele de bază.  Asta îi va asigura organismului tău aportul de vitamine și energie de care are nevoie. Combină alimente, inventează sucuri, gândește-te cum poți folosi cât mai multe culori în farfuria ta, să fie un deliciu al simțurilor!

Înțelege ceea ce mănânci 

Vezi de unde provine mâncarea pe care ai achiziționat-o și ce efecte poate avea asupra organismului tău. Informează -te întotdeauna. E cel mai bine așa.

Alege caloriile bune

Consumă doar calorii bune, doar alimente bogate în minerale,  vitamine, proteine, fibre. Sunt excelente pentru corpul tău. Caloriile rele sunt de evitat și vezi cum faci să te ții de asta, spune Jamie ca un părinte dojenitor.

Mănâncă la micul dejun

Micul dejun e cea mai importantă masă a zilei, cea care oferă corpului puterea de a merge mai departe și de a avea energie. A trece peste micul dejun înseamnă să te sabotezi singur și  a-ți crea probleme când nu le ai. Mănâncă bine la micul dejun, pentru a avea putere, e fix cum le spunem și copiilor.

Citește etichetele

Etichetele sunt cele de care uităm,  de cele mai multe ori. Dar ele conțin cele mai importante informații dintre toate, care pot fi benefice sau nocive corpului nostru. Și Jamie ne roagă să ținem minte că nu toate E-urile sunt rele.

Bea multă apă 

Hidratarea este foarte importantă. Fără ea, corpul nu poate funcționa în stare optimă și la capacitate maximă. Așa că cei 2 litri de apă pe zi sunt cruciali pentru sănătatea noastră!