Jessica, femeia fără mâini care pilotează avioane

Home / Lifestyle / Jessica, femeia fără mâini care pilotează avioane
Jessica, femeia fără mâini care pilotează avioane

Depășirea limitelor este una din cele mai grele lucruri pe care le poate face un om. De cele mai multe ori, prin depășirea limitelor se nasc cele mai frumoase povești sau se stabilesc chiar recorduri mondiale. În plus, depășirea limitelor și a granițelor pe care le impun mintea sua societatea dau naștere celor mai puternice exemple, care pot influența viața a mii și mii de oameni.

Acesta este și cazul Jessicăi Cox, o tânără de 32 din Tucson, Statele Unite ale Americii, pentru care viața a deveni dintr-o luptă..unul din cele mai frumoase cadouri. Jessica s-a născut fără mâini, iar toată viața a încercat să facă lucruri normale, pe care toți ceilalți oameni le făceau fără cea mai mică greutate. Nu i-a fost ușor, dar a reușit să își depășească limitele. Acum, Jessica influențează mii și mii de oameni, fiind speaker motivațional și plimbându-se în Statele Unite ale Americii, spunând tuturor povestea ei.

Ce este atât de special la Jessica? Faptul că deși nu are mâini, pilotează avioane. Este, de altfel, prima femeie care a reușit să obțină atestarea de a pilota cu picioarele, în urma a 3 ani de zbor și a trei instructori diferiți. În 2008 a obținut această acreditare. Faptul că nu are mâini nu a împiedicat-o absolut deloc să își depășească condiția și să vrea să atingă cerul. Inițial, i-a fost foarte frică de acest lucru, dar împinsă de la spate de familie, a decis să își învingă frica. Cu multă muncă, Jessica a reușit să obțină un record, pe care nu mulți îl pot depăși. E adevărat, nu poate pilota orice tip de avioane, ci numai avioane mici, care au pedalele poziționate în așa fel încât să poate ajunge cu picioarele la ele. Momentan, pilotează un avion din 1945, a cărui structură o ajută foarte mult. Jessica alege însă să rămână la sol atunci când se anunță vreme rea sau turbulențe, pentru că nu poate stăpâni așa de bine avionul folosind doar picioarele.

A încercat să folosească brațe proteice, însă o incomodau foarte tare. Odată ce și le punea, simțea că începesă o ardă pielea și să o doară carnea, așa că a renunțat la ele după o perioadă foarte scurtă de timp. De altfel, pilotatul avioanelor nu este singura pasiune pe care o are Jessica. Încă de când era mică, a făcut lucruri atipice unei persoane născute fără mâini. La 3 ani, se înscria la gimnastică, pe care a practicat-o mult timp. A fost chiar și fotomodel, iar mai nou, se poate lăuda și cu centura neagră la arte marțiale, la Tae Kwon Do. De altfel, așa l-a cunoscut și pe soțul ei, practicând artele marțiale. Știe să facă surf, să înoate și chiar cântă la pian, folosindu-și degetele de la picioare.

Acum, Jessica este speaker motivațional și le arată celorlalți oameni ce înseamnă să îți depășești propria condiție și să anulezi barierele pe care ți le impune creierul. Călătorește foarte mult în Statele Unite ale Americii și se poate lăuda cu faptul că este o femeie independentă și realizată. Cu toate acestea, recunoaște că are probleme sau mai bine zis, are nevoie de ajutor într-un singur aspect al vieții ei:Nu pot să îmi fac părul singură, e singurul lucru pe care nu îl pot face singură. Soțul meu a învățat, cu ocazia asta, să facă tot felul de cozi și împletituri, fiind un adevărat salvatori de vieți. Am apelat la ajutorul lui pentru că am realizat că devine foarte agasant să am părul pe față și să mi se miște în bătaia vântului. Nu știu ce m-as face fără el, spune Jessica.

Jessica, primul om care are atestat de a pilota cu picioarele este dovada clară a faptului că se poate să ne depășim limitele. Povestea ei poate fi plină de învățăminte pentru noi și este cu adevărat motivațională. așa că data viitoare când dați peste un obstacol, gândiți-vă de două ori înainte de a spune ”Nu”, cu siguranță se poate face, atâta vreme cât există dorința de a face acest lucru.

Jessica nu este cu siguranță  singurul caz de acest fel. Dar este unul din cazurile mediatizate, de care este bine să ne aducem aminte atunci când avem nevoie de un imbold în a merge mai departe și a nu ne lăsa copleșiți de griji.