Legătura dintre emoții și boli. Zilnic ne facem rău, dar nu ne dăm seama

Home / Lifestyle / Legătura dintre emoții și boli. Zilnic ne facem rău, dar nu ne dăm seama
Legătura dintre emoții și boli. Zilnic ne facem rău, dar nu ne dăm seama

Chakrele sunt vortexuri de energie, care corespund anumitor zone ale corpului. Sunt 7 chakre la nivelul organismul uman, fiecare asociată unei anumite culori, organe, emoții și unui set de boli care se pot declanșa atunci când se instalează dezechilibre energetice. Dar ce reprezintă fiecare chakră și cum poți afla modul în care te influențează ea?

Citește și: Afirmații care îți schimbă viața imediat și te scapă de orice problemă! Spune-le zilnic și te vei îmbogăți!

Ai auzit vorbindu-se de chakre, cel mai probabil. Ca și concept, ele vin din religia indiană și ar fi dispuse dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din creștetul capului până la baza coloanei vertebrale). Omul comunică cu mediul înconjurător prin intermediul chakrelor. Ele asigură un permanent schimb de energii subtile care au rolul de a mijlocii comunicarea în orice situație. Din fiecare chakră radiază un anumit număr de canale energetice, cunoscute în tradiția yoghină sub numele de petale energetice. Clarvăzătorii susțin adeseori că văd chakrele ca niște focare de lumină subtilă distinct colorate care au un număr diferit de petale, care pornesc dintr-un punct central.

Fiecare chakră are asociată o anumită culoare și anumite emoții pe care le resimți prin intermediul ei. De asemenea, este asociată unui anume organ și atunci când apar dezechilibre sau blocaje, aceste blocaje sunt cele care generează boli la nivelul chakrei respective.

Chakra Rădăcină

Are asociate glandele cortico-suprarenale, iar ca organe coloana vertebrală, rinichi, vezică, șolduri și coloană. Emoția pe care o resimți atunci când apare un dezechilibru este frica, iar atunci când este echilibrată resimți curaj și încredere. Este chakra supraviețuirii, instinctivă și are culoarea roșie. Ca și boli, la nivelul aceste chakre pot apărea constipație, hemoroizi, colită, extremități reci, senzații dese de urinare, hipertensiune, hipotensiune, impotență, vaginită.

Chakra Sacră

Are culoarea portocalie și este situată la două degete sub buric. Ovarele și testiculele sunt reprezentative pentru această chakră, iar organele asociate sunt cele reproducătoare. Sentimentul negativ este posesitivatea, iar atunci când este echilibrată, apare sentimentul de ”a împărți”. Ca și boli, dezechilibrul sau blocajul chakrei poate duce la iritații ale colonului, neregularități ale sistemului reproducător, fibrom uterin, chisturi ovariene. Aici se află și respectul de sine înmagazinat.

Plexul solar

Plexul solar este asociat cu galben, ca și culoare. Glanda endocrină este pancreasul, iar organele asociate sunt stomacul, ficatul, intestinul subțire. La nivelul ei, poți resimți ură, furie, vinovăție, lipsă de încredere în tine. Când este blocată, poate duce la diabet, disfuncții ale pancreasului, ulcer, hernie, boli celiace.

Chakra inimă

Are culoarea verde, iar glanda este timusul. Inima, sângele, sistemul nervos și cel circulator sunt organele asociate, iar orice disfuncție a chakrei poate duce la boli care țin de nefuncționarea corespunzătoare a acesteia. Durerea și amărăciunea se resimt aici, iar odată cu vindecarea ei apare bucuria și vitalitatea. Această chakră este cea prin care primești și dai iubire.

Chakra gât

Este de albastru deschis sau turcoaz.Glanda tiroidă este cea care coordonează chakra. Această chakră este a comunicării, iar la nivelul ei poți resimți frustrare și incapacitate de a te exprima corespunzător. Odată ce evoluezi spiritual, chakra aceasta te conduce către manifestarea creativității și a puterii de schimbare. Bolile asociate sunt bolile ce țin de glanda tiroidă, astm, bronșită, dureri de gât, amigdalită, anorexie nervoasă, scleroză multiplă.

Chakra frunte

Culoarea este indigo, ar glanda hipofiză o guvernează pe această chakră. Atunci când este dezechilibrată, poți resimți confuzie, iar tendința spirituală pentru această chakră este să devii responsabil pentru tine însuți. Când nu funcționează corespunzător, pot apărea dureri de cap, probleme de vedere, cataractă, probleme ale sinusurilor, exces de mucozități.

Creștetul capului

Această chakră reprezintă legătura cu divinitatea. Organele asociate sunt creierul superior și ochiul drept. Când este dezechilibrată, simți disperare, iar un dezechilibru continuu al acesteia duce către depresie, epilepsie, demență și schizofrenie. Culoarea care o reprezintă este violet.