Fructul tropical care previne formarea cheagurilor de sânge și reduce riscul de accident vascular cerebral

Home / Health / Fructul tropical care previne formarea cheagurilor de sânge și reduce riscul de accident vascular cerebral
Fructul tropical care previne formarea cheagurilor de sânge și reduce riscul de accident vascular cerebral

Este cunoscut faptul că fructele și legume sunt bogate în minerale, vitamine, nutrienți de care organismul are nevoie, dar și multe proteine. Unul dintre fructele minune de care ne putem bucura este litchi, care are cu 40% mai multă vitamina C decât o portoclă și luptă împotriva mai multor boli.

Fructul tropical litchi nu este cunoscut în România, însă este foarte sănătos, nu costă mult și poate fi cumpărat chiar din piețele noastre. Fructul litchi mai este cunoscut și ca un simbol de romantism și iubire chiar din cele mai vechi timpuri, iar împărații îl consumau de fiecare dată când se întâlneau cu iubitele lor. Conform studiilor, litchi previne apariția cancerului, în special apariția cancerului la sân, iar asta datorită conținutului ridicat de flavonoide.

MĂSCĂ ANTIRID CU MORCOVI: REDUCE INFLAMAȚIILE, ACNEEA, PETELE ȘI ÎNTINEREȘTE PIELEA

Acest fruct minune originar din Asia, care seamănă cu o căpșună sau o zmeră este bogat în vitamina C, luptă împotriva bolilor de inimă, crește imunitatea, reface pielea și țesuturile afectate și întărește oasele. De altfel, litchi este bogat în fosfor, calciu, magneziu și proteine. Litchi activează dopamina în creier, conține un nivel ridicat de beta caroten, chiar mai mare decât morcovii, are proprietăți diuretice și digestive, conține acizi grași și multe alte vitamine, dar, mai ales, previne formarea cheagurilor de sange, deteriorarilor severe ale celulelor și reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale cu până la 50%. Litchi este bogat în carbohidrați și fibre de care organismul uman are nevoie.

Fructul litchi. FOTO: elytis-hospital.ro
Fructul litchi. FOTO: elytis-hospital.ro

 

Alte beneficii pe care fructul litchi le are: conține tiamina, niacina și folații, care ajută organismul să metabolizeze carbohidrații, proteinele și grasimile. Alte componente importante pe care fructul litchi le conține sunt mineralele precum cupru și potasiu, care ajută în controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale, astfel reduce riscul de atac cerebral și al bolilor de inimă.

SURSA: votp.info. FOTO: pexels.com

Comments are closed.