Locuri de vizitat în România! Iată unde trebuie să mergi dacă vrei să ai un weekend de vis

Home / Lifestyle / Locuri de vizitat în România! Iată unde trebuie să mergi dacă vrei să ai un weekend de vis
Locuri de vizitat în România! Iată unde trebuie să mergi dacă vrei să ai un weekend de vis

România este o țară bogată, iar dacă mulți dintre oameni preferă să vadă frumusețile altor țări, ar fi bine ca înainte să părăsească plaiul mioritic să viziteze și aceste locații. În România găsești munți cu peisaje care îți taie răsuflarea, o mare mereu primitoare, iar Cazanele și Delta Dunarii sunt de neegalat.

Salina Praid

În România sunt mai multe saline, însă cea mai populară este Praid, care se află în bazinul munților Gurghiului, în județul Harghita.

praid

Manastirea Barsana

Acest loc este cu adevărat unul impresionant, atât ca destinație, cât și ca arhitectură. Mânăstirea Bârsana se află în Valea Izei, în Maramureș.

barsana

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului se află în Moldova, lfăcând legătura între Transilvania și Moldova. Au 6 kilometri lungime și încep chiar de la Lacul Roșu.

cheile-bicazului

Lacul Balea

Lacul Bâlea este un lac glaciar situat la o altitudine de 2040 m, în Munții Făgăraș, Județul Sibiu.

balea

Cazanele Dunarii

Această zonă este cu adevărat imprsionantă. Cazanele Dunării se află în sudul Banatului și sunt o adevărată atracție pentru turiștii străini.

cazanele-dunarii

Cheile Turzii

Zona este una cu adevărat pitorească. Cheile Turzii se află 6 kilometri de orașul Turda, județul Cluj. Cheile au o lungime de peste 1.300 de metri, iar pereții stancilor ce îi înconjoară pot ajunge și la o înălțime de 200 de metri.

cheile-turzii

FOTO: turistcenter.ro