Loțiune de trandafiri după rețeta reginei Maria. Cum să o prepari?

Home / Beauty Tips / Loțiune de trandafiri după rețeta reginei Maria. Cum să o prepari?
Loțiune de trandafiri după rețeta reginei Maria. Cum să o prepari?

Trandafirul este recunoscut pentru proprietățile sale miraculoase asupra tenului, iar regina Maria, cunoscută pentru pasiunea ei legată de trandafiri. Pasiune care a fost atât de mare, încât regina Maria a ajuns să aibă și o rețetă proprie de loțiune de trandafiri, pe care o utiliza pentru tonifierea tenului. Îți spunem și ție care este această rețetă, simplu de preparat și cât se poate de eficientă. După  ce o folosești, nu vei mai dori să cumperi niciun produs cosmetic din magazine!

Secretul frumuseții Reginei Maria constă în loțiunile și cremele pe care și le fabrica, produse ce aveau ca și ingredient principal trandafirul. Una dintre rețetele reginei a reușit să fie…desecretizată, iar modul ei de preparare ți se va părea atât de simplu, încât îl vei încerca imediat. Se spune că loțiunea face cu adevărat minuni, iar tenul va fi mai tânăr ca niciodată. Poți spune de pe acum adio cremelor antirid pe care le foloseai până acum.

Ingrediente

Ai nevoie de o mână de petale de trandafiri, 250 ml vin alb natural, un vârf de cuțit de pulbere de alaun, pe care o poți găsi în farmacie sau în magazinele naturiste. Petalele de trandafir trebuie să nu fie stropite cu insecticid și se pun să se usuce la umbră câteva zile.

Preparare

Se încălzește vinul, se pun în el petalele și se acoperă vasul cu un capac. Se lasă pe flacără mică timp de zece minute, fără a da în clocot. Apoi  se pune totul într-un vas de sticlă sau porțelan și se lasă la macerat peste noapte. A doua zi, se strecoară lichidul și se storc bine petalele din el. O lingură de macerat se încălzește bine și se dizolvă în el publerea de alaun (un vârf de cuțit). Se amestecă totul, se pune într-o sticlă de culoare închisă și se agită bine.

Se curăță fața cu produsul astfel obținut de două ori pe zi, cu o dischetă demachiantă. Loțiunea are un puternic efect de tonifiere, iar pielea ta va fi mai strălucitoare ca niciodată. Trebuie să încerci neapărat această rețetă!