Obiceiurile care îți afectează sănătatea fără să știi

Obiceiurile care îți afectează sănătatea fără să știi

Sănătatea este rezultatul relației dintre organismul  tău și ceea ce faci zilnic, fie că este vorba de alimentație, fie că este vorba de stilul de viață. Mulți dintre noi avem obiceiuri care ne afectează sănătatea fără să ne dăm seama de acest lucru.

Citește și: Dușul rece, inamicul insomniei. Iată de ce este bine să faci asta în fiecare seară

Elimină de acum câteva lucruri din rutina ta zilnică, pentru a te asigura că ții boala departe de tine. Sunt lucruri simple, care mai mult ca sigur că nu te gândeai că te vor afecta atât de serios.

Somn insuficient

Somnul este important pentru sănătate. A respecta programul de 8 ore de somn pe zi este indicat, pentru că în timpul somnului, organismul se reface. Dacă nu respecți un program normal de somn, anxietatea, depresia și bolile pot apărea în timp, lovindu-te din plin. Asigură-te că dormi suficient, chiar dacă ești obișnuit altfel.

Fast food

Chiar dacă este mai ușor de procurat și este pe alocuri delicioasă, mâncarea de tip fast food face ravagii în organism, fie că vorbim de burgeri, chipsuri sau cartofi prăjiți. Fast food-ul duce la obezitate, diabet de tip 2, boli de inimă, colesterol ridicat, atacuri de cord și chiar demență. Pe lângă asta, favorizează și apariția a diferite tipuri de cancer și la instalarea deficiențelor nutriționale în organism. Renunță la ea cât mai ai timp!

A bea suc în loc de apă

Renunță să îți potolești setea cu sucuri, mai ales cu cele acidulate. Zahărul pe care acestea le conțin duc la acumularea kilogramelor și a grăsimilor, dar și la riscul apariției bolilor cardio-vasculare. Unele băuturi conțin și cofeină, care duce la deshidratare accentuată. De aceea, nu este o bună idee să bei sucuri atunci când ți-e sete. De fapt, nu este o idee bună să bei sucuri în general. Înlocuiește-te cu apă plată, care nu are calorii și îți menține organele sănătoase!

Ignori chemarea naturii

A ignora chemarea naturii, pune o presiune imensă pe vezică și duce în timp la slăbirea acesteia și apariția incontinenței urinare. Mai mult, duce la funcționarea necorespunzătoare a organelor care filtrează și elimină toxinele din organism. Nu ți se pare un lucru foarte grav să nu mergi la toaletă atunci când simți nevoia, dar crede-ne, că este! Când urina rămâne pentru mai mult timp în organism, duce la infecții ale tractului urinar și infecții ale rinichilor. La fel se întâmplă și cu materiile fecale.

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.