Lucruri pe care le înveți stând în București

Home / Lifestyle / Lucruri pe care le înveți stând în București
Lucruri pe care le înveți stând în București

Bucureștiul te învață multe. Dar multe. Odată ce ajungi aici, descoperi că toate credințele tale de o viață se spulberă, iar adevărata luptă pentru supraviețuire începe. Pentru început, în atenția tuturor doritorilor, aici nu umblă câinii cu covrigi în coadă. Chiar dacă asta este opinia general împărtășită, iar cel mai mulți aleg Bucureștiul fix pentru acest lucru, câinii de aici sunt niște câini normali, fără covrigi, dar care sunt mult mai amenințători decât cei din provincie. Însă odată stabilit în această junglă, dincolo de loviturile și provocările pe care le primești, înveți lucruri noi. Înveți cum să te schimbi și să te adaptezi, înveți cum să citești mai bine oamenii și cum să iei ce e al tău, dacă ți se cuvinte. Pentru că, dincolo de toate, București este un loc fain.

Când te muți în București, înveți multe. Unele lucruri ți le spun alții, altele le afli pe pielea ta, lovindu-te de ele. ltoate însă te ajută să evoluezi și să îți dai seama de ceea ce vrei să faci. Ai nevoie doar de puțină atenție la detalii.

 Interesul poartă fesul

Sigur, asta este o meteahnă tipic umană, care se manifestă și la un nivel mai mic, într-un oraș de provincie. Dar odată ce ajungi în București, așteaptă-te ca această meteahnă să explodeze. Pentru că este un oraș mare, în care lupta este mare, iar supraviețuirea stă pe primul loc în lista de priorități. Odată ce ajungi în București, dezvață-te de oamenii buni, care fac lucruri bune, total dezinteresat. Oamenii  vor lucruri, cer lucruri, de multe ori purtând masca prieteniei. Ține de tine dacă îi lași sau nu să facă asta. Sigur, există și oameni buni pe care îi întâlnești în drumul tpu și e bine să îi ții aproape.

Oamenii nu au timp

În București, timpul este o monedă de schimb valoroasă. Luptând încontinuu pentru a-ți plăti chiria și facturile, uiți de faptul că mai ai nevoie și de timp pentru tine. Ai nevoie să ieși cu prietenii, ai nevoie să vezi lucruri sau să faci orice fel de activitate care să te scoată din rutină. Ritmul din București poate deveni obositor pentru cineva care vine dintr-un orășel mic și vei vedea cât de greu este să te obisnuiești cu regulile de aici. Nu este, însă, imposibil. Cu puțin efort, îți poți face tip să te rupi de rutină și să îți acorzi și șie puțin timp de respiro. Ai nevoie.

Oferte de munca? Checked!

În București, la capitolul oferte de muncă, ai numai de câștigat. Dacă știi cum să vorbești, cu cine să vorbești și unde să cauți, aici poate fi raiul locurilor de muncă. Dacă mai ai și recomandări din partea altor persoane, este cu atât mai bine, îți poți crește credibilitatea și notorietatea. În scurt timp, poți duce o viață lipsită de griji.

Înveți să fii freelancer

Schimbarea îți poate da, de cele mai multe ori, viața peste cap. Dar aici, în București, trebuie să găsești mereu soluții pentru asta și încă repede. Dacă nu vrei un job de birou, în care să stai în fața calculatorului, poți alege cu ușurință să îți vinzi serviciile în regim de freelancer. Acest tip de servicii sunt din ce în ce mai căutate, pentru că scapă angajatorul de niște costuri. Pentru el este mai ieftin, pentru tine este bine că muncești de acasă, toată lumea este fericită.

Relații? Ce relații?

Având un program obositor și extenuant, este din ce în ce mai greu să găsești pe cineva cu care să îți împarți viața. Programele se sincronizează destul de greu, iar orele suplimentare sunt la ordinea zile. Când poți tu, nu poate el și vice versa. Când ajungeți să faceți ceva împreună, este mereu pe fugă. Din nou, cu puțin efort și cu ceva ordine pe care o faci în lista de priorități, și acesta este un capitol pe care îl poți rezolva.

Manifestarea artistică

Aici da.  Ai ce să alegi, de unde să alegi, de la mainstream până la underground: teatru, filme, expoziții, târguri, muzee, cafenele, parcuri, tot ceți-ai fi putut dori vreodată. Timp să ai pentru toate, că ele există!

Te lasă cu zâmbet, la final de zi

București este un oraș pestriț, asta este adevărat. Dar când vii obosit de la muncă și vezi câte ai realizat de-a lungul zilei sau ce oameni frumoși ai cunoscut, nu poți să nu ai un zâmbet de satisfacție pe față. Pentru că  orașul ăsta, în definitiv, merită aproape orice efort, atâta vreme cât îți dorești asta.

Crângasha