Lucruri pe care trebuie să le ții minte dacă ești într-o relație cu o persoană sensibilă! Ce să nu faci niciodată?

Home / Health / Lucruri pe care trebuie să le ții minte dacă ești într-o relație cu o persoană sensibilă! Ce să nu faci niciodată?
Lucruri pe care trebuie să le ții minte dacă ești într-o relație cu o persoană sensibilă! Ce să nu faci niciodată?

A fi într-o relație cu o persoană sensibililă nu este niciodată ușor. Fie că vorbim despre o relație de iubire, fie că vorbim despre o simplă relație de prietenie. Persoanele sensibile sunt puțin diferite și se manifestă diferit, fiind nevoie să fie înțelese, înainte de toate. Cum te descurci cu o astfel de persoană într-o relație? Simplu! Cu multă delicatețe și înțelegere! Iată ce trebuie să faci pentru ca lucrurile să fie cu adevărat ok în relația voastră!

Nu iniția conflict

Persoanele sensibile nu reacționează foarte bine la conflict. De fapt, dacă simt că cineva este agresiv cu ele, o vor lua foarte personal și vor prinde ură pe tine, așa că nu ajungi nicăieri dacă le confrunți. Ar trebui să fii foarte deschis cu acest tip de persoane și foarte sincer, dar dacă ceva te deranjează în relație, alege o cale mult mai calmă de a rezolva lucrurile.

Asigură-te că se fac înțeleși

Oamenii sensibili tind să creadă că sunt mereu neînțeleși, de aceea vor face lucruri care să demonstreze că sunt neînțeleși. Mai mult, cred că sunt etichetați și bârfiți în permaneță. Este foarte simplu pentru ei să se simtă străini sau ciudați, așa că ai mare grijă să îi faci să nu se simtă așa. Dacă nu înțelegi ceea ce îți spun, atunci roagă-i să mai explice o dată, înainte de a-i judeca.

Nu încerca să îi schimbi

O persoană sensibilă a dat cu siguranță peste mulți oameni care i-au spus să fie altfel, de-a lungul vieții. Unii pot crede că asta este o soluție ușoară, dar nu funcționează așa. Dacă partenerul tău este sensibil din cale afară, atunci asta înseamnaă că va trebuie amândoi să lucrați asupra acestui aspect al relației, dar fără a-l forța pe cel din fața voastră să se schimbe. Nu îi spune partenerului nici să devină mai tare și mai puternic, nici să se transforme în altcineva decât propria lui persoană.

Intimitatea chiar înseamnă ceva pentru ei

Pentru o persoană sensibilă, intimitatea este totul. Mulți oameni pot face sex fără ca emoțiile să fie implicate, pentru că în acest fel nu se implică. Dar pentru o persoană sensibilă, intimitatea sub orice formă este specială.  Este o legătură între doi oameni și chiar înseamnă ceva pentru ei. Le poate lua ceva mai mult timp pentru a se deschide în fața ta, dar odată ce o fac, este clar că au încredere în tine.

Persoanele sensibile sunt intuitive

Astfel de persoane sunt foarte intuitive, mai ales când vine vorba de emoțiile oamenilor. Sunt atât de speriați că cineva îi va face să sufere, încât la rândullor le este frică să facă pe cineva să sufere, iar asta îi face să îi citească pe oameni foarte bine, mai ales când vine vorba de emoții.  Nu ascunde emoții și sentimente față de ei, pentru că și-au dat seama de apele în care te scalzi de cum ai intrat în cameră. Dacă pun multe întrebări, înseamnă că și-au dat seama că e ceva în neregulă, nu penru că încearcă să te enerveze.