Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când nu mai porți tocuri!

Home / Beauty Tips / Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când nu mai porți tocuri!
Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când nu mai porți tocuri!

Cu toate că tocurile înalte pot accentua feminitatea, ele schimbă modul în care se mișcă și stă întregul corp, inclusiv bazinul, șoldurile și picioarele, de asemenea. Purtatul de tocuri poate da dureri musculare pe tot parcursul vieții, slăbiciune și tot felul de efecte secundare neplăcute. Există câteva lucruri de luat în considerare, dacă doriți să stați confortabil și sănătos. Uite care sunt cele 5 lucruri care se petrec cu organismul tău atunci când nu mai porți tocuri. Trebuie să citești asta! 

Poți experimenta unele consecințe grave dacă porți tocuri înalte în mod frecvent. Chiar și purtarea lor, ocazional se poate traduce în daune pentru organismul tău.

Pentru început, această încălțăminte provoacă stomac să fie împins înainte și fundul înapoi.Deși acest lucru poate părea atractiv, are un impact negativ asupra distribuției naturale a greutății și pune presiune suplimentară pe spate și pe coloana vertebrală.

Există dovezi care arată că cele care poartă tocuri înalte pot experimenta deplasara vertebrelor, mai exact una care stă în fața celeilalte, ceea ce poate fi cu adevărat dureros. Fiți conștiente de faptul că acesta este un risc foarte mare atunci când încălțați tocuri.

Tocurile înalte sunt cele mai dăunătoare pentru picioare. Atunci când purtați tocuri înalte, mușchii gambei trebuie să se adapteze la diferitele posturi pe care le ia corpul. Acest lucru face ca muschii să se contracteze, ceea ce înseamnă că aceștia nu se pot relaxa, chiar și în momentul în care nu purtați tocuri.

Pantofii fără toc și mersul pe jos cu picioarele goale, vă permit să mențineți un unghi de 90 ° cu picioarele. Suprasolicitarea tendoanelor lui Ahile poate duce la consecințe grave, inclusiv ruperea tendonului. Puteți să inversați daunele prin evitarea tocuri înalte și revenind la încălțările joase. Fie pregătiți că acest lucru poate dura ceva timp.

Citește și Cum salvezi viața unei persoane care a suferit un atac cerebral

Poziția nenaturală a picioarelor

Tocurile înalte duc la o poziție nefirească a piciorului. Oamenii au fost construiți să umble în picioarele goale sau în încălțări cu talpa plată. Când sunt pe tocuri, asta le permite să plaseze cea mai mare parte din greutatea lor pe tocuri, afectând gamba și restul musculaturii.

Conform unui studiu, cele care poart tocuri pune o cantitate nenaturală de presiune asupra antepiciorului. Tocurile mai mari sunt chiar mai dăunătoare.

Indiferent de cât de frumoase sunt tocurile inalte, ele au întotdeauna un impact negativ asupra părților corpului. Purtarea de tocuri înalte afectează în special în aceste zone ale corpului:

  • mușchii încordați în jurul gleznelor
  • durerile de spate din cauza centrului de greutate deplasat înainte
  • amorțeli la degetele de la picioare
  • leziuni permanente ale nervilor la degetele de la picioare

 

Comments are closed.