Lucrurile care te împiedică să fii cu adevărat fericită! Iată ce trebuie să elimini urgent din viața ta

Home / Lifestyle / Lucrurile care te împiedică să fii cu adevărat fericită! Iată ce trebuie să elimini urgent din viața ta
Lucrurile care te împiedică să fii cu adevărat fericită! Iată ce trebuie să elimini urgent din viața ta

Dacă ai mai citit materialele de pe Elli.ro, atunci ai aflat cu siguranță că fericirea este un produs al minții. De fiecare dată, fără excepție. Suntem pe cât de fericiți ne lăsăm să fim sau pe cât de fericiți vrem să fim. Factorii exteriori nici nu contează, noi suntem cei care crează propria realitate și propria fericire. Dar chiar și așa, câți dintre noi sunt cu adevărat fericite? Află acum care sunt adevăratele motivele pentru care fericirea nu îți bate la ușă și începe să lucrezi mai mult cu tine, pentru a le elimina!

Sunt cu siguranță motive care te fac să nu fii fericită. Din nefericire, ele nu țin de cei din jurul tău, ci chiar de propria ta persoană și modul în care vezi sau faci lucrurile. Iată care sunt cele mai des întâlnite motive pentru lipsa ta de fericire.

cum sa fii fericitNu te lași să fii fericită

Da, acesta este unul din cele mai importante și cele mai grave motive, dar nu ireversebile. Teama de fericire este ca și teama de succes, iar amândouă pornesc de la faptul că tu nu consideri că meriți să fii fericită, de aceea mereu vei crea bariere pentru a obține acest lucru. Ai pus fericirea pe un piedestal și crezi că este un deziderat mult prea mare care să ți se cuvinî ție, un simplu muritor. Nu ai nevoie de un motiv pentru a fi fericit, nu trebuie să câștigi fericirea, ea este acolo pentru a te bucura de ea. Trebuie doar să o lași să îți intre în viață. Nu ai nevoie de strategii. Da, este atât de ușor!

Te îneci în regret

Trecutul a fost, doar învață din el și acceptă-l așa cum vine. Ce a fost a fost. Te-ai împiedicat, ai greșit, ai pierdut oportunități. Doar acceptă situația și trateaz-o ca atare, ca pe o simplă experiență. Nu te pierde în regrete, ele nu fac decât să te tragă înapoi. Dacă rămâi verticală, mai ai încă o șansă să mergi mai departe și să fii fericită. Viața este prea scurtă pentru a nu o trăi sau pentru a trăi în trecut ori în viitor. Prezentul contează, este singurul moment pe care îl poți controla. Și dacă tot îl poți controla, de ce să nu alegi să fii fericită acum?

Citește și: Trucuri de stil cu care nu vei da greș vreodată. Jackie Kennedy a fost un exemplu în acest sens

Te compari cu alții

Încetează să te mai compari cu alții, este cea mai mare greșeală pe care o poți face. Fiecare își construiește povestea lui. Decât să te uiți în ograda vecinului și să faci comparații, mai bine lucrezi mai mult la tine pentru a obține lucrurile de care ai nevoie și pe care le meriți. Fiecare are destinul și viața lui. De ce să nu te preocupe mai mult viața ta? Știm că succesul arată bine pe hârtie, dar ce se ascunde în spatele lui este multă muncă și dezamăgire, dar ambiție de a merge mai departe. Însă să știi că nu vei găsi fericire în succes, decât dacă urmezi un scop bine conturat. Care este scopul tău? Ești unică, iar asta trebuie să ții minte. Șansa la fericire o ai și va apărea, de îndată ce vei înceta să faci comparații.

Ești nerecunoscătoare

Când ai mulțumit ultima oară pentru ceea ce ai? Pentru acoperișul de deasupra capului, pentru faptul că ai ce să mănânci, pentru faptul că sunt oameni care țin la tine? Ține minte că totul îți poate fi luat într-o secundă, iar apoi vei ajunge să regreți ceea ce ai avut o viață întregă. Fii recunoscătoare pentru orice lucru mărunt care se întâmplă în viața ta, este primul pas pe care îl faci înspre propria ta fericire.

Citește și: Trucuri prin care poți să îți salvezi piesele vestimentare și prin care poți crea ținute impecabile!

 Ești egoistă 
Dă din ceea ce ai și altora, și aici nu ne referim la bani. Întoarce fața de la tine și uită-te la ceilalți, ajută-i, întinde-le o mână, poate nu sunt la fel de norocoși ca și tine. Nu te face să te simți mai bine sau chiar mai…fericită? Adevărata fericire nu este condiționată, dar este dată de a primi și a da fără a avea vreo așteptare. Atunci când te focusezi pe alții, atunci descoperi cheia succesului. Ajutându-i pe ei, te ajuți pe tine. Și nu uita, fericirea este a ta. Uită-te în oglindă, dacă nu o poți găsi.

 

FOTO: Paper4pc.com