Mănâncă asta în fiecare dimineață și spune ADIO grăsimii!

Home / Diet and Fitness / Mănâncă asta în fiecare dimineață și spune ADIO grăsimii!
Mănâncă asta în fiecare dimineață și spune ADIO grăsimii!

Cu un singur fel de mâncare, spui Adio pentru totdeauna grăsimii de pe burtă și de pe șolduri. Este un fel de mâncare atât de banal, încât nici nu te-ai fi gândit la el vreodată! Îl mănânci în fiecare zi, la micul dejun și vezi cum kilogramele dispar pur și simplu!Iată despre ce este vorba.

Este o realitate faptul că adulții, de cele mai multe ori, încearcă să sară pentru micul dejun, din cauza lipsei de apetit sau a lipsei de timp. Cu toate aceste, pentru cei care vor să slăbească, asta le poate afecta intențiile de-a lungul zilei. Acestora li se face foame mai târziu și pot exagera cu mâncatul la prânz. A sări peste micul dejun nu face decât să păcălească creierul că ai nevoie de mâncăruri cu un conținut caloric ridicat, adică fix acel gen de mâncăruri care te fac din ce în ce mai…plinuț.

O soluție bună pentru asta este consumul de terci de ovăz de dimineață, pentru că în acest fel organismul nu va mai fi tentat să consume mai mult la prânz, ci se va sătura cu mâncăruri sănătoase, sărace în calorii. Un studiu publicat în SUA, la care au participat 36 de femei, arată acest lucru. Femeile au fost împărțite în trei grupuri, 18 femei aveau greutate normale, 18 erau supraponderale. Fiecare grup mânca și bea lucruri 3 lucruri diferite la micul dejun. Un grup bea o cană jumătate de apă. Altul consuma 350 de grame de fulgi cu zahăr și ultimul grup consuma 350 de grame de terci de ovăz, sărac în calorii. Cercetătorii au evaluat apetitul, foamea și sațietatea la un interval de 3 ore după ce participanții au mâncat micul dejun. Rezultatele au fost foarte interesante.

În ciuda faptului că toată lumea a mâncat mâncăruri cu același număr de calorii, nivelul de sațietate a fost diferite de la caz la caz. După 3 ore, cele care au mâncat fulgi bogați în zahăr au înregistrat un nivel foarte ridicat de foame, la fel ca și cei care au consumat apă. Rezultatele au fost foarte accentuate în cazul subiecților supraponderali, sugerând că greutatea răspunde mai repede la efectele de sațietate din dieta cu terci de ovăz sau fulgi de ovăz.

Ceea ce este o veste incredibilă pentru cei care vor să slăbească, mâncând fulgi de ovăz dimineața. Pe lângă asta, terciul de ovăz sau fulgii de ovăr mai au o serie de beneficii pentru organism:

  • reduc riscul apariției bolilor ce țin de artere
  • reduce riscul apariției cancerului
  • scad tensiunea arterială