Mănâncă ghimbir în fiecare zi și uite ce se va întâmpla cu propriul tău corp!

Home / Health / Mănâncă ghimbir în fiecare zi și uite ce se va întâmpla cu propriul tău corp!
Mănâncă ghimbir în fiecare zi și uite ce se va întâmpla cu propriul tău corp!

Despre ghimbir și beneficiile lui am mai vorbit în materialele de pe Elli.ro, dar ghimbirul este o plantă atât de spectaculoasă, cu atât de multe beneficii pentru sănătate, încât merită să mai vorbim o dată. Se pare că dacă consumi ghimbir în fiecare zi, o serie de lucruri spectaculoase se vor întâmpla cu organismul tău. Nu contează cum îl consumi, dacă îl pui în mâncare sau faci ceai de ghimbir, important este ca el să ajungă în corp, pentru că odată ce se întâmplă asta, corpul tău îți va mulțumi cu siguranță. Ce face ghimbirul, odată consumat? Uite ce schimbări radicale, în bine, va avea corpul tău!

Ghimbirul este un ingredient specific bucătăriei indiene și asiatice, iar proprietățile sale vindecătoare sunt îndelung recunoscute. Consumat, el poate elimina greața, problemele digestive și durerea. Dincolo de faptul că este un foarte bun detoxifiant.Poate fi consumat proaspăt, uscat sau ca și suc ori ulei. Important este să îl consumi, forma sub care îl consumi contează mai puțin.

Ghimbirul rezolvă probleme digestive

Consumat zilnic, ghimbirul atenuează iritația tractului digestiv. El ajută la stimularea salivei și producției de bilă, permitând alimentelor și fluidelor să se muște către tractul digestiv mult mai lent și…blând. Un gram de ghimbir pe zi, înainte de masă, accelerează digestia și previne golirea imediată a stomacului după masă.

Ghimbirul reduce greața

Ceaiul de ghimbir reduce greața, fiind un remediu eficient pentru această afecțiune, chiar la tine acasă. Este recomandat mai ales în tratamentul cancerului sau pentru femeile însărcinate.

Ghimbirul atenuează durerea

Un studiu efectuat în cadrul Universității Georgia a arătat cum că acest consum de 1 gram de ghimbir pe zi, ca și supliment, reduce durerile musculare cu 25 %. El reduce și acutele dureri menstruale, fiind eficient în reducerea treptată a durerilor musculare.

Reduce inflamațiile

Pe lângă toate acestea, ghimbirul reduce și inflamațiile și previne apariția osteoporozei. Consumat sub formă de pudră sau suplimente, ghimbirul atenuează durerile care vin odată cu această boală, dar și previn instalarea ei.

Îmbunătățește funcționarea creierului

Antioxidanții și compușii activi din ghimbir inhibă inflamațiile la nivelul creierului. Într-un studiu efectuat pe 60 de femei, ghimbirul a înbunătățit timpii de reacție și memoria, acestea fiind doar câteva dintre beneficiile pe care ghimbirul le are asupra creierului. El poate ajuta și la prevenirea Alzheimer-ului și a allor boli care afectează creierul.