Mâncarea ideală de post. Sarmale din ciuperci și orez integral

Home / Lifestyle / Mâncarea ideală de post. Sarmale din ciuperci și orez integral
Mâncarea ideală de post. Sarmale din ciuperci și orez integral

În ultima perioadă, stilul de viață raw vegan sau numai vegan au început să prindă culoare în România. Practic, sortimentele raw vegane sunt cele care nu sunt gătite termic, păstrând vitaminele și mineralele ingredientelor intacte și la adevăratul lor… potențial. Preparatele vegane sunt cele care folosesc “partea termică”, fiind cât se poate de asemănătoare produselor de post, cu ingrediente mai mult sau mai puțin…obișnuite.

Și că tot veni vorba de post, și mai ales pentru că suntem în postul Paștelui, avem o propunere delicioasă pentru voi: sarmale, în varianta lor de post sau…vegană. Sarmalele sunt foarte ușor de făcut, iar gustul este unul căt se poate de…delicios. Nici măcar nu își dai seama că sunt sarmale de post. Mănânci și sănătos, pentru că ingredientele din compoziție sunt foarte ușoare și pică foarte bine.

Ingrediente :
250 gr orez integral cu bob rotund
500 gr ciuperci proaspete champignon
1 morcov mare (dat pe răzătoare)
1 ceapă mare (tăiată mărunt)
80 ml ulei presat la rece
1-2 foi de dafin
sare roz
piper negru
cimbru
suc de roșii
foi de viță de vie (congelate)
mărar și pătrunjel proaspete
Sarmalele se prepară foarte simplu, mai ales pentru cei/cele care știu deja procedeul de la rețetele tradiționale. se pune în tigaia ceramică puțină apă și ulei. Se adaugă ceapa, morcovul și ciupercile. Se lasă să scadă.  La final, se pune orezul bine spălat, sarea și piperul, cimbrul, sucul de roșii. Se mai lasă 10-15 minute, se oprește și se lasă să se răcească. Se pune compoziția într-un vas, împreună cu verdeața proaspăt tăiată, se omogenizează și se umplu frunzele de viță(care s-au dezghețat peste noapte). Se așează toate într-un vas de yena, pe fundul căruia se așează câteva frunze de viță. Se face un sos din apă, suc de roșii și cimbru. Se toarnă în vas cât să acopere sarmalele și se pune tava în cuptor. Se lasă cam o oră jumătate, după care se lasă să se odhinească. Ultimul pas și cel mai important, se servesc cu poftă și plăcere, alături de cei dragi. Se pot servi cu smântână de caju, alături de mămăliguță sau pâine fără gluten.