Mâncăruri pe care este bine să le eviți dacă ai tenul predispus la acnee

Home / Beauty Tips / Mâncăruri pe care este bine să le eviți dacă ai tenul predispus la acnee
Mâncăruri pe care este bine să le eviți dacă ai tenul predispus la acnee

Dacă ai tenul predispus către acnee, există o serie de mâncăruri pe care ar trebuie să le eviți, pentru a preveni  apariția coșurilor atât de inestetice. Ai nevoie doar de o mică schimbare în dietă, care nu reprezintă un efort foarte mare. Iată o listă a mâncărurilor de care ar trebui să nu te atingi de acum înainte, dacă vrei să eviți problemele.

Citește și: Cum să-ți tratezi în mod natural pleoapele lăsate și ridurile de la ochi în trei minute! Rezultatele sunt uimitoare / VIDEO

Dieta este foarte importantă atunci când ai un ten predispus către acnee. Anumite tipuri de mâncare pot crește temperatura corpului, ceea ce poate duce la inflamarea pielii și la apariția coșurilor, așa că ar fi de dorit să eviți pe viitor următoarele categorii de alimente.

Mâncărurile condimentate

alimente interzise ten acneicMâncărurile condimentate sunt un no-no al tenurilor predispuse către acnee. Și când spunem condimentate, ne referim la mâncărurile care conțșin ardei iute sau condimente similare, care pot declanșa acneea. Evită să pui usturoi în mâncare sau să îl folosești ca ingredient la gătit. La fel se întâmplă și cu sosurile picante, care pot crește temperatura corpului și pot conduce către instalarea acneei.

Cafea

O ceașcă de cafea băută dimineața te poate ajuta să te trezești, dar poate să accelereze apariția acneei. Cafeaua și cofeina cresc nivelul de cortisol, un hormon al stresului care poate stimula glandele sebacee pentru a produce sebum în exces, iar asta, ați ghicit, duce la apariția coșurilor. Dacă vrei un ten curat, înlocuiește cafeaua cu un alt produs fără cofeină, care nu îți afectează tenul!

Untul de arahide

Sunt anumiți alergeni în untul de arahide care declanșează apariția coșurilor. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la orice fel de unt făcut din nuci. Înlocuiește untul de arahide cu untul de migdale, care este bogat în vitamina E și conține multe fibre și proteine.

Fructe de mare

Fructele de mare, cum ar fi creveții și homarii duc și ele la apariția coșurilor. Chiar dacă sunt delicioase și te-ai îndrăgostit de ele, elimină-le din alimentație. Au un conținut foarte ridicat de iod, care au același efect ca și produsele de mai sus. Sau te poți bucura de ele ceva mai rar.

Mâncarea procesată și junk food

Pizza congelată, prăjituri congelate și alte alimente similare dăunează și ele. Asta din cauza faptului că sunt foarte bogate în aditivi și conservanți, care afectează tenul. Dacă nu vrei să ai coșuri, atunci abține-te să le mai iei de pe rafturile din supermarket! Chiar dacă îți place să le ronțăi constant, chipsurile, hamburgerii și cartofii prăjiți nu îți fac bine. Înlocuiește-le cu fructe și legume proaspete, dacă simți că te apucă foamea.

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.