Pericolul din tatuaje

Home / Health / Pericolul din tatuaje
Pericolul din tatuaje

Sunteţi tentaţi să vă tatuaţi? Înainte de a ajunge într-un salon de tatuaje trebuie să fim bine informaţi. Trebuie să fim conştienţi în primul rând de riscurile la care ne supunem, care nu sunt mici atunci când vine vorba de tatuaje. Uite care sunt acestea și la ce trebuie să fiți foarte atenți atunci când mergeți să vă faceți un tatuaj.  

Studiile demonstrează că numărul cazurilor de Hepatită C este de 4 ori mai mare în rândul persoanelor cu tatuaje. Dacă ustensilele nu sunt sterilizate puteţi contacta virusul HIV, sifilis, tetanos, tuberculoză, infecţii locale bacteriene şi boli de piele. Tocmai de aceea este forte important ca înainte de a vă lăsa pe mâna artistului să cereţi să vi se arate avizul primit de la Direcţia de Sănătate Publică. Un salon cu acte în regulă trebuie să aibă un artist avizat, să aibă pigmenţi certificaţi, să vă prezinte fişe de siguranţă avizate de Ministerul Sănătăţii. Controalele din partea autorităţilor sunt extrem de dese aşa că dacă primiţi toate aceste dovezi, vă puteţi aşeza liniştit pe scaun. Nu înainte de a da o declaraţie pe proprie răspundere că nu aveţi boli transmisibile. Urmează apoi un alt pas important pe care trebuie să îl bifaţi. Alegerea tatuajului.

Durerea atunci când faci un tatuaj este un alt aspect ce îi îngrijorează pe mulţi. Ei bine, trebuie să ştiţi că sunt oameni care leşină pe scaun. Atenţie nu de durere, ci doar de frică! De aceea e indicat ca angajaţii salonului să aibă cursuri de resuscitare.

Un alt aspect important este cel financiar, bineînţeles. Un tatuaj alb negru costă 3 lei 50 centimetrul pătrat, iar unul color 4 lei. Există însă un tarif minim de o sută de lei. Cerceii  microdermali costă 150 de lei. Dacă spre exemplu doriţi să vă tatuaţi întreg spatele, atunci veţi plăti 200 de lei pe şedinţă. Şi mai există o condiţie importantă. Copiilor şi tinerilor sub 16 ani nu li se fac tatuaje, iar minorii cu vârste între 16 şi 18 ani trebuie să vină însoţiţi de părinţi.

Aceasta este parte ceva mai neplăcută a tatuajelor, dar suntem de părere ca atunci când luați o decizie trebuie să fiți bine informate.