Mare atenție la telefoanele mobile! Iată cum te pot orbi și îmbolnăvi de hipertensiune

Home / Lifestyle / Mare atenție la telefoanele mobile! Iată cum te pot orbi și îmbolnăvi de hipertensiune
Mare atenție la telefoanele mobile! Iată cum te pot orbi și îmbolnăvi de hipertensiune

Le folosești în fiecare zi, chiar de mai multe ori pe zi. Practic, ai devenit nedezlipită de el și nu îți poți imagina viața fără un telefon mobil. Dar această dependență nu face decât rău, afectându-ți principalele simțuri fără posibilitate de întoarcere. Care sunt principalele dezavantaje ale folosirii telefonului mobil? Afli din materialul de mai jos. Mare atenție la el de acum înainte!

Citește și: Ce s-a întâmplat după ce o femeie a pus un prosop ud în geam

Faptul că telefonul mobil îți afectează sănătatea nu mai este un secret pentru nimeni. Dar cum îți afectează, mai exact, sănătatea, și de ce ar fi bine să îl folosești cât mai rar? Uite ce spun specialiștii!

Telefonul mobil afectează vederea

Ochii sunt foarte vulnerabili la undele pe care le emite telefonul mobil. În plus, expunerea la culoarea albastru-violet pe care o emit acestea poate pune la grea încercare ochii tăi, ducând și la orbire, în timp. Pentru că ecranul lor este mai mic decât cel al laptop-urilor, riscul ca tu să îți mijești ochii pentru a vedea ceva este mai mare. Există un studiu efectuat ăn 2010, în urma căruia s-a descoperit că riscul de a face cataractă folosind excesiv telefonul mobil este foarte mare. Așa că atenție la cât de des îl folosești. Limitează-te la strictul necesar!

Cauzează dureri de spate

telefoane mobileDin cauza faptului că te uiți mereu în jos la ecranul telefonului mobil, postura ta poate avea de suferit. Dacă mai ai și obiceiul de a ține telefonul între ureche și umăr, acest lucru poate crea mari presiuni pe gât și pe spate, ceea ce poate duce la dureri destul de mari. Poate cauza și inflamații ale articulațiilor și degetelor, mai ales dacă obișnuiești să butonezi frecvent. Dacă nu ai grijă de acest aspect, artrita sau osteoporoza se pot instala mai devreme decât crezi.

Generează insomnie

Faptul că ecranele telefoanelor mobile dau acea lumină albăstruie, asta păcălește creierul că este încă zi afară, drept pentru care, dacă folosești telefonul mobil înainte de culcare, poți avea surpriza că nu mai poți dormi. Dacă îl ții lângă pat, atunci când dormi, există șanse foarte mari să te trezești în mijlocul nopții. Într-un studiu efectuat în 2011, cercetătorii au descoperit faptul că aceste tulburări de somn pot duce la instalarea anxietății și a depresiei, lucru care este cât se poate de serios.

Probleme cardiace

Radiația de la telefoanele mobile afectează și inima. Energia electromagnetică generează oxidarea și slăbirea membranelor celulare, potrivit unui studiu efectuat în 2010. În 2012 și 2013 au fost realizate studii, care au arătat foarte clar că radiațiile de la telefonul mobil afectează persoanele cu probleme cardiace și chiar duce la instalarea hipertensiunii. Evită să îți ții telefoanele mobile în buzunarele din dreptul pieptului!

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

FOTO: livestrong.com

Comments are closed.