Masca de față cu ou elimină punctele negre

Home / Beauty Tips / Masca de față cu ou elimină punctele negre
Masca de față cu ou elimină punctele negre

Nici nu mai are sens să întrebăm dacă vă doriţi un ten sănătos fără să cheltuiţi sume importante pe produse cosmetice. Ştiaţi că aveţi o mască de nădejde chiar în frigider care vă va ajuta pielea să strălucească? Vă costă câţiva lei şi vă scuteşte de timpul petrecut la un salon de cosmetică. Aveţi nevoie doar de albuşul unui ou, lămâie şi miere. Cele trei ingrediente minune vor reduce acneea şi vă vor scăpa de punctele negre.  

Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru a face o mască facială absolut fenomenală.

Ingrediente 

1 albuş

2 lingurițe de suc de lămâie

½ lingură de miere

1. Se separă albuşul de gălbenuş. Albuşul ajută la hrănirea pielii şi strânge porii.  Gălbenușul de ou îl aruncaţi sau vă apucaţi mai târziu de o altă reţetă.

2. Se adaugă zeama de lămâie. Sucul de lămâie va acționa ca un astringent natural. Este ajutor de nădejde în lupta cu acneea şi punctele negre.  În plus iluminează pielea instant.

3. Se amestecă albuşul și lămâia. Cu ajutorul unei furculițe, amestecati rapid cele două ingrediente până când albuşul devine spumos.

4. Se adaugă miere și se amestecă totul din nou. Mierea este un antibacterian şi acţionează ca un antiseptic natural. De asemenea, hidratează pielea.

Înainte să vă aplicaţi masca trebuie să vă curăţaţi tenul cu apă călduţă. În acest fel se deschid porii, iar masca va fi şi mai eficientă. Un alt sfat: înainte de aplicare, strângeţi-vă părul într-o coadă, altfel riscaţi să vă faceţi şi o mască pentru păr.

Aplicaţi masca pe faţă.  Evitaţi zonele din jurul nasului, gurii și ochilor. Masca se lasă pe faţă timp de 10 până la 15 minute, după care o clătiţi cu apă calduţă. Zeama de lămâine vă poate lăsa impresia de piele uscată, aşa că după puteţi folosi o cremă hidratantă.

 

Comments are closed.