Măști hidratante pentru sezonul rece. Vei avea tenul ca de bebeluș

Home / Beauty Tips / Măști hidratante pentru sezonul rece. Vei avea tenul ca de bebeluș
Măști hidratante pentru sezonul rece. Vei avea tenul ca de bebeluș

Trebuie să avem grijă de tenul nostru mai ales în sezonul rece. De fapt, tot timpul este necesar să ne hidratăm pentru a avea un corp și o piele sănătoase. Toamna sau iarna, dacă nu ne protejăm tenul, pot apărea ridurile premature, iar primăvara se vor vedea primele semne de îmbătrânire. Este important să știm cum să ne îngrijim. Iată câteva tipuri de măști pentru față,  pentru tenul sensibil.

Mască cu miere și ou

Mierea este bogată în antioxidanți, iar oul ajută la elasticitatea pielii. O mască din miere și ou vă va ajuta pielea să se hidrateze, dar și să se păstreze mai sănătoasă. Plus că în sezonul rece tenul are nevoie de substanțe active care să lupte împotriva radicalilor liberi, iar proprietățile mierii și ale oului protejează pielea. Amestecați mierea și oul (ori cu albușul, ori cu gălbenușul) și aplicați pe fața curată. Lăsați să acționeze până când compoziția se usucă pe față, după care îndepărtați cu apă călduță. Repetați o dată pe săptămână și veți vedea că excesul de sebum va dispărea și pielea va fi mult mai fermă.

Mască cu argilă

Argila curăță  tenul, stimulează circulația sângelui, luptă împotriva radicalilor liberi, împotriva îmbătrânirii, iar o mască la câteva zile este foarte îndicată pentru ten. Argila poate fi de mai multe feluri: albă, albastră, albastră, gri, albă, verde. Dacă aplici regulat masca din argilă vei vedea și o îmbunătățire a pielii. Iarna este bine să folosim măștile cu argilă pentru a diminua radicalii liberi.

Mască cu avocado și miere

Avocado este bogat în vitamene și antioxidanți și este foarte benefic atât pentru organele interne, cât și pentru piele. Masca din avocado și miere este foarte hrănitoare și benefică oricărui tip de ten, în special pentru pielea sensibilă cu probleme. Iarna este bine să aplicăm o mască de avocado la 3 zile, iar după câteva săptămâni de la folosire faceți o pauză de o săptămână și reluați.

Mască cu castraveți

Castraveții sunt excelenți pentru organism, iar pentru ten sunt un adevărat miracol. Castraveții sunt bogați în minerale, potasiu, magneziu și siliciu, iar aplicat chiar pe pleoape sau sub formă de mască pe întreaga față faci minuni. Bagă în blender un castravete, iar apoi pune-l pe față pentru 15 minute. Repetă acest obicei în fiecare seară, iar tenul tău va scăpa de aspectul de oboseală.

Mască cu banane și miere

Bananele sunt foarte bune în special pentru ridurile de sub ochi. În combinație cu mierea, bananele fac miracole asupra tenului. Pisează o bucată dintr-o banană și adaugă miere, după care pune-o pe față. Las-o să acționeze timp de 15 minute și vei vedea cum tenul va fi mult mai hrănitor.