Măști exfoliante pentru buze, pentru toate tipurile de buze :)
Remedii naturiste

3 măști exfoliante pentru buze

3 măști exfoliante de care te vei îndrăgosti! Dacă ești o persoană preocupată de felul în care arată, în special de remedii naturiste, măștile exfoliante te vor interesa cu siguranță. Buzele au nevoie de exfoliere. Puteți realiza măști exfoliante din ingrediente pe care le aveți în bucătărie. Dacă nu folosiți acizi exfolianți, măștile exfoliante naturale sunt o alternativă ieftină. 

3 măști exfoliante pentru buze

3 măști naturale pe care personal le-am încercat. Nu sunt agresive și oferă catifelare. Exfolierea buzelor este foarte importantă pentru menținerea tinereții buzelor.

Măștile exfoliante din sare, zahăr sau miere aduc un plus de ”tinerețe” pe buzele voastre. Ideea este că nu trebuie să vă așteptați la minuni peste noapte. Aceste măști exfoliante înlătură celulele moarte de pe buze.

Buzele sunt o parte importantă a fizionomiei și totodată cele care atrag cel mai mult atenția. Majoritatea oamenilor se uită prima dată la buze, apoi la restul feței. Cele trei măști pe care vi le propunem le puteți prepara chiar la voi acasă.

Preparare

Măștile se prepară foarte simplu, cu ingrediente ieftine și sigure. Puneți compoziția într-un bol până se omogenizează. Aplicați ingredientele pe buze. Exfolierea trebuie să fie una blândă. Tot ce trebuie să faceți este să masați 2-3 minute buzele cu cele 3 măști exfoliante pentru buze, după care clătiți cu apă caldă. Puteți încerca fiecare mască într-o săptămână diferită. Măștile au efect reparator asuora  buzelor. Trebuie să continuați tratamentul naturist o perioadă îndelungată. După câteva luni de folosire, faceți o pauză, apoi reluați. Ca orice exfoliere, după folosirea măștilor exfoliante trebuie să vă hidratați buzele.

Hidratare intensă

Pentru a le proteja de factorii externi, important este să vă respectați rutina de zi cu zi pentru îngrijirea feței. Ideal ar fi să faceți această exfoliere seara, înainte de culcare, apoi să vă hidratați intens și să aplicați serumurile și cremele hidratante de seară. Aveți o gamă variată de produse hidratante pentru buze. După exfolierea buzelor, puteți opta un toner hidratant, acid hialuronic, după care masați buzele și fața cu o cremă hidratantă. Trebuie să vă alegeți produsele în funcție de tenul vostru. Țineți cont că este necesar să verificați lista de ingrediente de pe eticheta fiecărui produs. Multe cosmetice conțin parfum, alcool și alte ingrediente care nu sunt benefice tenului.

Măști exfoliante pentru buze

  • Sare de mare, zahăr și vaselină cosmetică
  • Miere și bicarbonat de sodiu
  • Zahăr brun și ulei de măsline
Beneficii miere
 
Mierea este foarte delicioasă și poate înlocui zahărul fără probleme. Este un produs natural care ajută organismul să lupte împotriva cancerului, afecțiunilor digestive și hepatobiliare, cardiovasculare, respiratorii, ale sistemului nervos, ale aparatului urinar, în bolile infecțioase și de nutriție, cât și în afecțiunile cutanate și sanguine. Nu este, însă, recomandată persoanelor care suferă de obezitate, diabet zaharat, tulburări glicoregulatorii, insuficiență pancreatică exocrină și pentru pacienții gastrectomizați, cât și în anumite tulburări alergice. Mierea controlează substanțele secretate de creier și eliberează tripofanul în creier, care este transformat în serotonină, care oferă un sentiment liniștitor și relaxant. Serotonina se transformă în melatonină, care este un ajutor remarcabil pentru somn.
 
Beneficii sare de mare
 
Sarea de mare este un bun remediu pentru tratarea căderii părului, deoarece are multiple beneficii asupra corpului uman și conține 82 de nutrienți esențiali, printre care, cele mai importante, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, bromura, fier, cupru și zinc. Sarea de mare revitalizează părul și îmbunătățește circulația sangvină la nivelul scalpului. Sarea de mare este o sare obținută prin evaporarea apei de mare, fiind utilizată cu încredere atât in bucătărie, cât și în produsele cosmetice.

Beneficii zahăr brun

Zahîrul brun este produs, la fel ca și zahărul alb, din trestia de zahăr. Zahărul brun conține calciu, magneziu, fier, potasiu, nu are gustul la fel de dulce ca și zahărul alb, are textura închisă la culoare datorită melasei. Nu conține E-uri, coloranți i nu este tratat chimic.

Foto: Morgan Alley  / Guido Fuà on Unsplash

  • Notă: *Conținutul site-ului www.bloguldefrumusete.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.