Metodă inedită de vindecare a dependențelor prin muzică

Home / Health / Metodă inedită de vindecare a dependențelor prin muzică
Metodă inedită de vindecare a dependențelor prin muzică

Dependența este o afecțiune cronică, cu efecte nocive asupra sănătății organismului și a psihicului, determinate de consumul de substanțe sau de practicarea unor comportamente compulsive,cum ar fi fumatul, jocurile de noroc, cumpărăturile excesive. Mai nou, acest tip de dependenţe, laolaltă cu cele de stupefiante, pot fi vindecate, prin meloterapie sau terapia prin muzică, o metodă care a ajuns și în România. 

Deși este o boală complexă, dependența se poate trata și persoanele afectate se pot recupera complet. Este un drum lung, dar pe care pacientul îl poate parcurge dacă este motivat şi dacă are sprijin din partea celor dragi. Toate se realizează cu ajutorul terapeutului. Dacă dependenţele de substanţe: tutun, alcool sau etnobotanice, sunt mai uşor de identificat, cele de comportament ridică ceva probleme. Este greu să recunoaştem că putem fi dependenţi de site urile de socializare, spre exemplu. Sau de cumpărături, sau poate chiar am putea fi dependenţi de serviciu.

Nu doar dependenţii de alcool şi tutun sau droguri duc o luptă zilnică. Trebuie să înţelegem că poate la fel de greu le este să lupte cu boala şi celor care au dependenţe mai puţin nocive fizic. Psihic, pacienţii se consumă poate la acelaşi nivel. Odată ce pacienţii îşi recunosc boala, şi ajuns în cabinetul terapeutului, începe o luptă grea. Terapia nu este un tratament pe care îl iei la 12 ore. Drumul este lung, iar pe parcurs tentaţiile sunt periculoase,iar recidiva pândeşte la fiecare pas. O metodă inedită pare a fi meloterapia în cadrul căreaia sunt folosite  tobe cu percuţie.

Fie că este vorba despre substanțe sau comportamente, dependența este o boală și persoana dependentă este incapabilă să-și controleze propriul consum. Singura soluție este abstinența. Însă pentru a ajunge aici, are nevoie în primul rând se suportul persoanelor apropiate.

Comments are closed.