Metoda japonează care te vindecă de cele mai grave afecțiuni / VIDEO

Home / Lifestyle / Metoda japonează care te vindecă de cele mai grave afecțiuni / VIDEO
Metoda japonează care te vindecă de cele mai grave afecțiuni / VIDEO

Jin Shin Jyutsu (JSJ) este o practică antică de vindecare a punctelor de presiune care duc spre organele din corp, care vindecă mintea, trupul și sufletul. Această practică japoneză a fost predată din generație în generație, însă metoda a fost uitată cu timpul și foarte puține persoane o mai folosesc. Europenii au auzit de această metodă de vindecare japoneză, care a început să aibă succes chiar și în România. Această practică este folosită în special împotriva stresului.

SUPRAVIEȚUITOR AL CANCERULUI, DUPĂ UN JURĂMÂNT DE TĂCERE DE 1 AN DE ZILE, ACTIVISTUL AUSTRALIAN JAMES ASPEY VINE PENTRU PRIMA OARĂ ÎN ROMÂNIA

Stresul este cel care declanșează toate afecțiunile în corp. Centrii nervoși din creier transmit semnale către restul organelor și astfel se produce îmbolnăvirea. Dacă avem o minte sănătoasă avem și un corp sănătos. Japonezii au descoperit în urmă cu foarte mult timp o metodă benefică organismului nostru, care poate produce adevărate miracole și pentru bolnavii cu afecțiuni grave.

Ce este Jin Shin Jyutsu (JSJ)?

Traducerea lui JSJ este “Arta creatorului prin omul plin de compasiune”.

  • JYUTSU – Arta
  • SHIN – Creator
  • JIN – Omul Intelepciunii si al Compasiunii

Mii de ani la rând, popoarele au folosit Jin Shin Jyutsu (JSJ) pentru a se vindeca de diferite boli. Se spune că mintea are puteri nebănuite, iar dacă mintea este relaxată și trupul este relaxat. Această practică a fost redescoperită la începutul secolului al XX-lea de către maestrul Jiro Murai, un vindecător și filozof japonez, care a aplicat această tehnică ca răspuns la propria sa problemă de sănătate. Unul dintre cei mai dedicați studenți ai săi, Mary Burmeister, a introdus JSJ în Occident la începutul anilor 1960, iar astăzi Jin Shin Jyutsu este predat la nivel mondial. Practica punerii punctelor de masaj sau punctelor de puncție se bazează pe o abordare holistică a medicinei, unde întregul corp și toate organele și sistemele sale sunt conectate, cu o zonă care interacționează cu alte zone.

Care este scopul practicii Jin Shin Jyutsu (JSJ)?

JSJ este un tip de acupresiune care funcționează cu un set de 26 de puncte de-a lungul căilor energetice. Folosește degetele și mâinile pentru a elibera căile blocate sau supraîncărcate pentru a armoniza energia din corp, pentru a crește nivelul de energie, a calma mintea și a echilibra emoțiile.

Filozofia din spatele acestei practici este că trupul însuși poate corecta și adapta căile energetice, iar odată ce corpul revine la echilibru, persoana se află în armonie fizică, mentală și spirituală. Stimularea punctului de presiune, fie prin masaj (acupresura), fie prin stimularea cu ace fine (acupunctura) datează din antichitate.

Cercetări științifice despre metoda japoneză Jin Shin Jyutsu (JSJ)

Oamenii de știință sunt cei mai sceptici când vine vorba de spiritualitate, minte sau astfel de lucruri care pot duce spre vindecare. Dovezile palpabile sunt cele după care cercetătorii se ghidează, motiv pentru care pentru acest tip de vindecare s-a realizat un studiu.

Cercetarea JSJ pentru durere, stres și greață  – Acest studiu a fost efectuat la Markey Cancer Center, Universitatea din Kentucky, Lexington. Scopul studiului a fost de a verifica eficiența JSJ în ameliorarea durerii, stresului și greaței la pacienții cu cancer. Studiul a demonstrat ca pacientii care au avut cel putin 3 ședințe de JSJ au cunoscut o îmbunătățire semnificativă în zonele de durere, stres și greață după fiecare sesiune JSJ.

Ce semnificație au degetele de la mâini
Degetul mare

Emotii/ atitudini: Ingrijorare, anxietate, depresie
Organe aflate in relatie: Stomac, Splina
Simptome fizice: Dureri de stomac, dureri de cap, probleme cu pielea, nervozitate, agitatie

Degetul arătator

Emoții/ atitudini: Frica, confuzie, frustrare
Organe: Rinichi, vezica
Simptome fizice: dureri ale incheieturilor, indigestii, dureri de muschi si de spate, probleme cu dintii si gingiile, adictiile de orice fel.

Degetul mijlociu

Emotii/ atitudini: indecizie, furie, iritabilitate
Organe: Ficat, vezica Gall
Simptome fizice: probleme de vedere, încetoșarea vederii, oboseala, migrene, dureri de cap frontale, crampe musculare, probleme de circulație.

Degetul inelar

Emotii/ atitudini: tristețe, teama de respingere, durerea pierderii, negativitate
Organe: plămâni, intestinul gros
Simptome fizice: probleme digestive, probleme respiratorii (astm), țiuituri în ureche, probleme serioase cu pielea

Degetul mic

Emoții/ atitudini: epuizare, joasa stima de sine, insecuritate, atitudine critica fata de ceilalti, nervozitate
Organe: inimă, intestinul subțire
Simptome fizice: probleme cu oasele, probleme cu inima și cu circulația sângelui.

Sursa: garbo.ro  workouthit.com