Metode inedite de a economisi bani atunci când călătorești! Ce îți poți dori mai mult?

Home / Lifestyle / Metode inedite de a economisi bani atunci când călătorești! Ce îți poți dori mai mult?
Metode inedite de a economisi bani atunci când călătorești! Ce îți poți dori mai mult?

Te pregătești să mergi în vacanță și ai un buget pe care trebuie să îl drămuiești cât poți de bine? Atunci aceste sfaturi te pot ajuta cu siguranță să economisești bani, dar să te și bucuri în același timp de concecediul bine meritat. 

Închiriază un apartament

Dacă vrei să simți atmosfera unui loc, să știi că nu poți face acest lucru cazându-te în camera unui hotel. De fapt, sufletul unei locații poate fi găsit întotdeauna în împrejurimile hotelului, în casele și apartamentele specifice zonei. Așa că alege să închiriezi un apartament pe toată durata vacanței tale, poate fi o idee mult mai bună decât să îți rezervi o cameră la un hotel. Vei economisi bani și te vei integra mult mai bine în comunitatea locală. Couch surfing-ul poate fi o altă soluție pentru asta, mai ales dacă bugetul tău este limitat. Înregistrează-te pe site, cere ajutorul și vei avea ocazia să cunoști oameni din locația ta de vacanță chiar înainte de a fi ajuns acolo.

Citește și: Ikaria, insula grecească a longevității. Oricine ar vrea să se mute acolo!

Caută bilete de avion la prețuri mici

Companiile aeriene oferă discounturi foarte mai la bilete uneori. Trebuie să fii doar pe fază și să îl rezervi la timp. Abonează-te la newsletter-ul lor pentru a fi mereu la curent cu noutățile și pentru a prinde ofertele care te avantajează pe tine cel mai mult. Ține minte că dacă alegi o companie aeriană low cost, pot exista costuri suplimentare pentru bagaje și mâncare. Cele mai ieftine zboruri sunt cele de dimineață și seara târziu.

Folosește transportul în comun 

Nu te arunca la taxiuri sau la autobuzele care oferă tururi de oraș. Sunt foarte scumpe. Cel mai bine este să folosești transportul în comun pentru a vedea orașele în care ajungi în vacanță. De exemplu, în Berlin, autobuzul 100 oferă cele mai ieftine tururi de oraș. Costă numai 3 euro. În Viena, vasul Alilaguna face curse frecvente de la aeroport către centrul orașului, pentru 15 euro per persoană.

Rezervă o cameră secretă de hotel

Este o altă opțiune pentru a economisi bani, asta dacă îți place să experimentezi. Camerele secrete de hotel sunt cele pe care hotelurile nu reușesc să le închirieze și de cele mai multe ori sunt cu 40% mai ieftine decât cele standard. Sau decât prețul listat. Partea puțin mai ciudată este că nu știi  din prima cum arată camera de hotel și nici hotelul unde există camera. Poți face acest lucruri de pe site-uri precum lastminute.com and hotwire.com

Renunță la restaurant

Restaurantele sunt foarte scumpe, indiferent de locația de vacanță pe care o găsești. Caută cârciumioare cochete, micuțe, baruri pe străzi lăturalnice, nu centrale, unde poți savura sortimente de mâncare pregătite de localnici, fără a da prea mulți bani pe ele.