Mituri despre dietă în care nu trebuie să mai crezi! Cum slăbești cu adevărat

Home / Diet and Fitness / Mituri despre dietă în care nu trebuie să mai crezi! Cum slăbești cu adevărat
Mituri despre dietă în care nu trebuie să mai crezi! Cum slăbești cu adevărat

Atunci când vine vorba de diete, miturile sunt ca la ele acasă. Sunt foarte multe informații care se contrazic, care vin spre tine, iar tu nu știi cum să le mai interpretezi. Unii spun că pâinea neagră slăbește, alții spun că are același conținut caloric ca cea albă. Unii spun că nu e bine să mănânci după ora 18.00, dar adevărul este cu totul și cu totul altul. Uite care sunt principalele mituri legate de dietă, explicate foarte simplu pentru tine!

Mit: Nu mânca după ora 18.00!

Adevăr: De fapt, ideal ar fi să mănânci cu 3 ore înainte de a te culca, nu înainte de ora 18.00, pentru că în acest fel lași timp organismului să digere mâncarea. Ora 18.00 a fost luată ca punct de reper doar și generalizată, în condițiile în care ora de somn indicată ar fi 21.00-22.00. Dacă facem un calcul, atunci reies cele 3 ore de care aminteam mai sus. Deci nu mai credeți în acest mit!

mituri dietaMit: Pâinea neagră are mai puține calorii decât cea albă

De fapt, pâinea neagră are același conținut caloric cu cea albă, doar că este mai sănătoasă și înlesnește digestia și metabolismul. Plus, este mai bogată în nutrienți decât cea albă și te satură mai repede. Deci,mănânci mai puțin. Dar conținutul caloric este același

Mit: Este bine să bei încontinuu fresh-uri de portocale

Nu este adevărat. În orice, există o limită, cum există și la nivelul cantității de apă pe care o consumi zilnic. Ce e prea mult strică, iar acest lucru se întâmplă și cu fresh-urile naturale. Ar trebui să limitezi totul la 3 pahare pe zi, pentru că altfel îți poate dăuna. Gândește-te că portocalele, chiar dacă sunt naturale, au și ele un conținut de zahăr, găsit în fructoză. Consumând fresh în exces, riști să crești nivelul de zahăr din sânge și să generezi tot felul de simptome.

Mit: Slăbești dacă mănânci mai puțin

Din nou, aceasta este o mare greșeală pe care o fac cei care sunt la dietă. A mânca mai puțin nu înseamnă decât a genera un stres inutil corpului. Acesta are nevoie de un aport zilnic de minerale și vitamine, din toate categoriile de alimente. Dacă îl privezi de acest drept, atunci riști să te îngrași, nu să slăbești, pentru că organismul tău, nefiind sătul, va cere din ce în ce mai multă mâncare.Iar asta nu poate fi de bine. Mănâncă de mai multe ori pe zi, combină corect alimentele, iar kilogramele tale vor fi în siguranță. Paradoxal, mâncând mai mult, ai șanse mai mari să slăbești decât prin a te înfometa.