4 motive pentru care rodia este un super fruct pentru sănătatea ta

Home / Health / 4 motive pentru care rodia este un super fruct pentru sănătatea ta
4 motive pentru care rodia este un super fruct pentru sănătatea ta

Ai observat ca este sezonul rodiilor? Aceste fructe cu boabe roșii sunt delicioase și destul de tentante. Da, știm că pentru multe persoane desfacerea unei rodii este o adevărată aventură, însă conține atâtea beneficii încât riscul de a murdări întreaga bucătărie merită.

INGREDIENTUL CARE ”TOPEȘTE” GRĂSIMILE, ARE PROPRIETĂȚI ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE, AJUTĂ SISTEMUL CARDIOVASCULAR ȘI CURĂȚĂ FICATUL

În primul rând, dacă renunți să consumi o rodie riști să pierzi gustul dulce și ușor aromat, dar și foarte revigorant. Rodia este atât de delicioasă și conține atât de multe vitamine încât chiar și medicii, ori nutriționiștii, recomandă consumul ei săptămânal, dacă nu zilnic. Poate nu știați, dar rodia este bogată în antioxidanți care luptă împotriva cancerului. Rodia este bogată în vitamina K, vitamina C, potasiu, proteine, fibre și acid folic.

4 motive pentru care rodia este super fruct

Rodia este un bogat antioxidant

Rodia conține acidul punicalagin, un antioxidant unic care luptă împotriva mai multor afecțiuni, în special în bolile de inimă. De asemenea, rodia mai conține și acidul punicic, care ajută corpul să se regenereze. Consumul de rodie prevenirea îmbătrânirea prematură, apariția bolilor și reface celulele din corp.

Rodia protejează creierul

Efectul antioxidant din rodie ajută la sănătatea creierului. Rodia conține antioxidanți polifenoli, care protejează celulele din creier și ajută la sănătatea creierului. Consumul de rodie reduce inflamația în afecțiuni precum cancerul, boli cardiovasculare, probleme digestive. Conform ultimelor studii, antioxidanții polifenoli din rodie reduc amiloidul, o proteină care duce la formarea bolii Alzheimer. Astfel că, rodia este benefică pentru sănătatea creierului și luptă împotriva bolii Alzheimer.

CUM SĂ SCAZI NIVELUL ACIDULUI URIC DIN SÂNGE?
Antioxidanții din rodie luptă împotriva cancerului

Studiile arată că rodiile au efecte anti-tumorale. Acidul punicic din uleiul semințelor din rodie blochează creșterea și multiplicarea cancerului de sân. Aceste semințe inhibă producția excesivă de estrogen. Producția excesivă de estrogen crește riscul de cancer mamar. Semințele de rodie blochează riscul îmbolnăvirii de cancer mamar. Un alt studiu a arătat că sucul de rodie încetinește creșterea celulelor cancerului de prostată. Consumul de suc de rodie reduce nivelul de PSA, un factor care duce la cancer de prostată.

Rodia ajută în sănătatea inimii

Dacă ai probleme cu inima ar fi bine să consumi zilnic rodie. Consumă 800 mililitri de ulei din sâmburii de rodie pentru prevenirea infarctului. Rodia ajută în reglarea colesterolului și elimină colesterolul rău din sânge. Rodia scade tensiunea arterială ridicată și reglează funcțiile inimii.

FOTO: PEXELS.COM