Motivele incredibile pentru care nu trebuie să porți sutien când dormi

Home / Health / Motivele incredibile pentru care nu trebuie să porți sutien când dormi
Motivele incredibile pentru care nu trebuie să porți sutien când dormi

Sutienul este un accesoriu de nădejde pentru noi, femeile. Îl purtăm de dimineață până seara și de cele mai multe ori, atunci când ne punem în pat, la somn, uităm să îl dăm jos. Însă ar trebui să ne obișnuim să renunțăm la el, mai ales seara, dintr-o serie de motive care te vor uimi cu siguranță. Dacă nu ai dat niciodată importanță acestui aspect, ar trebui să începi să o faci, iată și de ce!

Citește și: O să orbești dacă faci asta! Cel mai periculos obiect pentru ochii tăi, pe care îl folosești zilnic!

Poate că nu te-ai gândit niciodată la efectele pe care purtatul sutienului le are asupra sănătății tale sau poate că nu ai auzit de faptul că dacă porți sutien atunci când dormi, sânii tăi vor avea de suferit. Cu toate că poate părea cât se poate de inofensiv, purtatul sutienului atunci când dormi poate genera o serie de probleme de sănătate.

Încetinește circulația

Atunci când dormi cu sutienul pe tine, mai ales dacă acesta are sârme, circulația ta are de suferit. Mai ales dacă acele sârme de susținere sunt prea strânse, mușchii tăi vor fi afectați, la fel ca și circulația dintre nervi spre brațe. Mai mult, sutienul poate afecta și țesutul sânilor datorită presiunii constante care se pune pe ei și circulației reduse.

Afectează somnul

Datorită presiunilor pe care le pune asupra țesuturilor și mușchilor, sutienul poate afecta și somnul. Este exact la fel ca o îmbrăcăminte de somn care este prea mulată, ca și efect. Plus că poate duce și la iritații ale pielii care sunt sunt vizibile. Așa că renunță la el dacă vrei să dormi bine noaptea.

Poate produce hiperpigmentare

Hiperpigmentarea este dată de acele puncte mai închise la culoare, care duc și la un aspect neuniform al pielii. Este o condiție a pielii care duce la creșterea nivelului de melanină, pigmentul care determină culoarea pielii. Sutienele care sunt prea strânse pot face acest lucru și asta pentru că se freacă constant de piele și cauzează iritații sau chiar degradări ale pielii.

Ciuperci și bacterii

Nu credeai că lucrurile sunt atât de serioase și că pot fi declanșate de un simplu sutien. Atunci când porți un sutoen nepotrivit la somn, acest lucru poate crea un mediu propice dezvoltării ciupercilor și bacteriilor, un lucru cât se poate de neplăcut, de care scapi ulterior destul de greu.

Produce iritații ale pielii

A purta un sutien atunci când dormi duce sigur la iritații. Gândește-te numai la acele bretele care îți penetrează pielea și pot cauza chiar și leziuni ale acesteia. Dacă are și susținere sutienul, cum ar fi sârmele din cupă, atunci așteaptă-țe la adevărate catastrofe! Chiar dacă nu simți disconfort atunci când dormi, iritațiile pot apărea peste noapte.

Afectează sistemul limfatic

Sistemul limfatic este și el afectat de un sutien nepotrivit, care poate conduce la inflamații cronice și retenție de lichide. Mare atenție! Renunță la el de tot dacă vrei să nu ai probleme.