Motivele pentru care ai mâinile și picioarele reci! Cum poți scăpa de problemă

Home / Health / Motivele pentru care ai mâinile și picioarele reci! Cum poți scăpa de problemă
Motivele pentru care ai mâinile și picioarele reci! Cum poți scăpa de problemă

Dacă mâinile și picioarele tale sunt reci constant, o căutare pe Internet o să îți indice faptul că suferi de proastă circulație a sângelui în extremități. Nu este departe de adevăr, și asta pentru că pielea este ținută la o temperatură confortabilă de vasele de sânge, cele care distribuie sângele prin întreg corpul. Asta este esențial în menținerea unui nivel optim de pH și la stabilizarea temperaturii corpului. Dar ce afectează circulația sângelui și cum poate di tratat simptomul mâinilor și picioarelor reci? Aflați imediat, în materialul de mai jos!

Problema cu mâinile și picioarele reci începe în momentul în care sângele devine restrictiv pentru anumite zone ale corpului. Poate afecta chiar orice zonă a corpului acest lucru, dar în general se râsfrânge asupra degetelor de la mâini și de la picioare.

Care sunt cauzele?

Cauzele sunt 3 la număr, și aici ne referim la cauzele principale:

 • Îmbătrânirea – arterele își pierd elasticitatea odată cu înaintarea în vârstă și se pot îngusta, forțând inima să muncească mai mult pentru a pompa sânge. Acest lucru cauzează o descreștere în fluxul de sânge și o creștere la nivelul tensiunii.
 • Greutatea excesivă– este un alt factor care poate duce la acest lucru, ea poate duce la umflarea picioarelor și poate inhiba circulația sângelui
 • Fumatul– poate duce la instalarea plăcii în vasele de sânge și poate duce la o presiune mai mare și la o circulație a sângelui foarte proastă.

Cum se poate îmbunătăți circulația sângelui?

Sunt câteva soluții simple pe care le puteți încerca pentru a îmbunătăți cirulația sângelui la nivelul extremităților.

 • Exerciții – a face mișcare de câteva ori pe săptămână va ajuta foarte mult în circulația sângelui.
 • Strech – Încercați să faceți stretching de câteva ori pe zi, mai ales dacă avețiun job sedentar sau nu ați mai făcut mișcare de foarte mult timp. Puteți să vă și plimbați foarte mult, ca și alternativă.
 • Masaj– Masajul îmbunătățește circulația, stimulând fluxul de sânge. A face masaj mușchilor este benefic pentru circulație
 • Ridică picioarele– Câdn stai loj, ridică picioarele și sprijină-le de ceva. Asta te va face să te relaxezi și în același timp, să lucrezi asupra circulației la nivelul extremităților.

Ce alimente să consumi pentru circulația periferică?

 • Portocale- și alte fructe care conțin Vitamina C, pentru că aută la întărirea pereților capilari și previne apariția plăcii la nivelul vaselor, care cauzează circulație proastă.
 • Piper Cayenne– crește metabolismul și fortifică arterele și vasele de sânge
 • Semințe de floarea soarelui – sunt bogate în Vitamina E, care ajută la prevenirea cheagurilor de sânge. Nucile și semințele de dovleac au același efect asupra organismului, ajutând la îmbunătățirea circulației
 • Usturoi– este un aliment puternic, care curăță sângele și previne formarea plăcii
 • Ginkgo Biloba – Gingko Biloba dilată vasele de sânge și crește fluxul de sânge.
 • Avocado–  Aceste fructe conțin Omega 3, care sunt buni pentru inimă, fiind acizi grași buni, care susțin sistemul cardiovascular și îmbunătățesc circulația sângelui.