Motivul pentru care ar trebui să ierți chiar acum toate persoanele din viața ta!

Home / Lifestyle / Motivul pentru care ar trebui să ierți chiar acum toate persoanele din viața ta!
Motivul pentru care ar trebui să ierți chiar acum toate persoanele din viața ta!

Iertarea te poate ajuta să te simți mult mai liniștit și plin de energie. Asta pentru că atunci când ierți, tu te eliberezi practic de o energie negativă, apăsătoare care te măcina până atunci pe interior, dar și pe exterior. Iertarea este un act de curaj pe care îl faci nu numai către tine însuți, cât și către cei din jurul tău. Ai 4 motive pentru care ar trebui să îi ierți aici și acum pe cei din jurul tău, indiferent de ce ți-au făcut!

Este adevărat că iertarea nu este ușoară, mai ales dacă cei pe care trebuie să îi ierți au făcut lucruri grave, pentru care nu merită nici măcar să te mai gândești la ei. Dar greutatea neiertării te apasă în fiecare zi, drept pentru care ajută-te pe tine să scapi de această povară și să te simți mai bine. Adică, este important să înțelegi că o faci pentru tine, nu pentru ei.

Elli.ro îți propune 4 motive pentru care ar trebui să începi să ierți aici și acum pe toți cei din jurul tău.

Mânia și ura îți dăunează ție, în primul rând

Fă un exercițiu simplu. Gândește-te la o persoană care ți-a făcut rău în trecut și pe care nu ai iertat-o. Atunci când îți vine în minte persoana respectivă, cum te face să te simți? Analizează puțin starea, ritmul inimii, bătăile, adrenalina care îți trece prin vene și golurile pe care le ai în stomac. Acestea sunt doar efectele conștiente pe care le are corpul tău. Pentru a le afla pe cele inconștiente, înmulțește totul cu o mie. Da, cu o mie! Acum înțelegi de ce ar fi de dorit să ierți? Uite câtâ ură și mânie ții în tine, iar singurul care are de suferit eștit tot tu!

Iertarea eliberează

Iertând persoanele din jurul tău, indiferent de ceea ce ți-au făcut, vei începe să te eliberezi, să elimini frica și supărările. E ca și cum un mare nor s-ar fi ridicat de deasupra ta și s-a dus cu fumul lui greu în altă parte. Asta face iertarea, eliberează și te face să respiri liniștit. Așa că treci peste orgoliu și începe să îi ierți pe cei din jurul tău.

Faceți un inventar al persoanelor pe care vreți să le iertați

Acesta nu este un motiv, dar este o succesiune logica a motivelor de mai sus. Scrieți pe o foaie de hârtie numele tuturor persoanelor pe care vreți să le iertați, fie că sunt în viață, fie că au decedat. Cei mai mulți oameni au o listă de 3 sau 4 pagini și sunt capabili să își amintească brusc numele unor oameni la care nu s-au mai gândit de foarte mulț ani. Stâng singur într-o cameră liniștită, eliberați de pe listă câte un nume odată. Păstrați imaginea persoanei în minte și spuneți : ”Te iert și te eliberez . Nu mai păstrez neiertare. Iertarea este pentru mine totală. Sunt liber și tu ești liber.” Acest proces poate dura 30 de minute sau mai mult. Este totuși important să nu renunțați la el până nu terminați întreaga listă.

Iertarea aduce liniște și pace

După ce începeți exercițiile de iertare, o să vedeți cum începeți să respirați ușurat.Pacea și lioniștea vor veni peste voi, iar nimic nu o să vă mai poată supăra.