0

Motivul pentru care nu ar trebui să mai folosești uscătoarele de mâini din toaletele publice

Majoritatea toaletelor publice, fie că vorbim de cele din restaurante sau din parcuri, sunt dotate cu uscătoare pentru mâini. Majoritatea dintre noi ne-am uscat mâinile cel puțin o dată la aceste aparate, însă ele sunt foarte periculoase, deși noi nu cunoaștem motivul. Potrivit unui studiu recent, acest obicei este unul foarte nesănătos și poate duce la apariția a foarte multe boli grave. Iată și de ce:

Citește și: Cele mai mari temeri ale femeilor! Tu te numeri printre ele?

Riscul de a contacta noi bacterii după ce introducem mâinile sau pur și simplu le punem sub aparatele de uscat mâinile crește de 27 de ori mai mult decât ne-am fi șters cu hârtie. Oamenii se găndesc ce o dată folosit aparatul de uscat mâinile astfel vor economisi mai puțină hârtie și contribuie la menținerea sănătății pământului, dar și că se vor usca rapid și eficient, însă ce nu ștu este că tot ce fac este să răspândească bacterii, dar și să contacteze noi bacterii. Ce nu știu mulți dintre oamni este că uscătoarele de mâini au de cinci ori mai multe bacterii în jurul lor decât hârtia igienică.

Ce spun oamenii de știință

Obiectul studiului a fost care dintre cele trei metode de uscat mâinile sunt mai eficientă și care conține mai puține bacterii: hârtia igienică, uscătorul în care se introduc mâinile sau cel care are un jet de aer puternic care pornește de îndată ce punem mâinile sub el. Ceea ce au descoperit cercetătorii a fost de-a dreptul uimitor: uscătorul cu jet de aer puternic răspândesc de 60 de ori mai multe bacterii decât cel cu aer cald și de 1300 de ori decât hârtia igienică. De asemenea, ei au descoperit că uscătoarele de mâini cu jet de aer pot împrăștia viruși de până la 3 metri, cele cu aer cald până la 75 de centimetri, iar prosoapele de hârtie doar 25 de centimetri.

S-ar putea să-ți placă și...