Măcar o dată să mergi în Thailanda! Patru motive pentru care ar trebui să vizitezi insula exotică

Home / Lifestyle / Măcar o dată să mergi în Thailanda! Patru motive pentru care ar trebui să vizitezi insula exotică
Măcar o dată să mergi în Thailanda! Patru motive pentru care ar trebui să vizitezi insula exotică

Thailanda este poate una din cele mai inspirate locații de vacanță, mai ales pentru cei care iubesc marea, soarele și porțiunile de plajă cu nisip fin și apă turcoaz. Totodată, Thailanda este una din cele mai vizitate destinații, anual milioane de turiști călcându-i pragul. Cu toate acestea, se poate spune că rămâne o locație scumpă, dar numai prin prisma biletelor de avion, care depășesc de cele mai multe ori 800-900 de euro. Dar dacă sunteți prevăzători și planificați vacanța din timp, atunci cu siguranță că aceste costuri de călătorie vor scădea, iar voi veți putea utiliza banii rămași cumpărând suveniruri pentru cei de acasă.

Ca și informație de bază, Thailanda are 76 de provincii, fiecare cu un colorit și o personalitate aparte. Aici poți regăsi și munte, dar și mare, precum și o serie întreagă de insule exotice, în frumusețea cărora te poți pierde. Odată ce ați ales această destinație, sunt câteva lucruri pe care e bine să le știți, pentru a vă ușura traiul acolo. Dacă mergeți pentru prima oară, puteți alege pachetele de sejururi oferite de agențiile de turism. Sunt cele mai sigure și vă pot scăpa de multe dureri de cap. Dacă însă v-ați îndrăgostit de această locație, atunci luați doar biletele de avion și ”mergeți la risc”, căutând singuri locații de cazare. Oferta este diversificată și sunt multe unități de cazare pe lângă cele hoteliere, pe care le puteți găsi la prețuri mult mai mici, ca și chirie. De reținut este faptul că mâncarea este foarte ieftină în piețele locale, pe care le puteți vizita cu încredere. Produsele sunt proaspete, iar oamenii cât se poate de primitori. Atât de primitori și ”cinstiți”, încât vor alerga după voi pentru fiecare cent de rest pe care au să vi-l dea înapoi. La fel, suvenirurile și hainele sunt foarte ieftine, așa că nu vă luați prea multe bagaje la voi, pentru că vă puteți reface stocul chiar de acolo (în limita bagajului de cală, în mod evident) .

Ca și puncte de mare interes turistic în Thailanda, dincolo de porțiunile de plajă absolut edenice, am găsit o serie de locații care vă pot interesa și vă pot ușura sejurul în această locație exotică.

Ferma de elefanți Patara

Partea de nord a Thailandei este perfectă pentru iubitorii de animale sau pentru cei cărora le plac safari-urile. În plus, aici puteți regăsi răcoarea muntelui, dacă nu ați apucat să îl vizitați pe el(pe munte) în alte destinații de vacanță.  Cel mai bine este să stați în Chiang Mai, o alternativă inspirată pentru aglomeratul Banghok. Aici poți găsi temple și chiar o ”grădină zoologigă” nocturna. Puteți să vizitați Ferma de elefanți din Patara, unde vizitatorilor li se ”atribuie” câte un elefant pe durata unei întregi zile. Practic, trebuie să aveți grijă de acesta, să îl hrăniți, să îi faceți baie, să îl ”distrați”, sub atenta supraveghere a unui specialist. Cu ajutorul celui din urmă, puteți comunica cu animăluțul ce v-a fost desemnat. Un fotograf profesionist va imortaliza aceste momente, iar tu vei rămâne cu cele mai frumoase amintiri de vacanță.

În Thailanda poți descoperi lucruri pe care nu le-ai văzut niciodată
În Thailanda poți descoperi lucruri pe care nu le-ai văzut niciodată
Sri Thai Silk

Partea de Nord- Est a regiunii este cunoscută pentru activitățile tip outdoor pe care le oferă. Așa că dacă sunteți acest tip și vă place să vă plimbați, probabil că aici ar trebui să ajungeți, pentru a vizita unele din cele mai inedite puncte turistice. Regiunea este cunoscută pentru mâncarea picantă, însă nu prea este cunoscută turiștilor. Aici mai poți găsi sate absolut inedite și ferme luxuriante de orez, care îți dezvăluie adevărata fațetă a Thailandei. Tot aici poți găsi splendidele și cunoscutele ”ferme” sau mai bine zis, fabrici de mătase, unde te poți delecta cu procedeul fabricării mătasei naturale. Aveți grijă să vă lăsați ceva loc în bagaje la întoarcere, cu siguranță nu veți pleca de acolo cu mâna goală.

Bangkok

Nu puteți vizita Thailanda fără a trece măcar puțin și prin Bangkok, capitala Thailandei.  situat de-a lungul râului Chao Phraya, Banghok este o capitală plină de culoare și arome din cele mai inedite. Este, într-adevăr și foarte aglomerat, ca mai oricare locație din zona centrală a Thailandei. Aici, străzile au o culoare aparte. În timp ce te plimbi pe ele, te poți ”lovi” de vânzători ambulanți, care își oferă tot felul de farfurii delicioase de mâncare. Aromele și mirosurile sunt inedite, e un adevărat festin al simțurilor odată ce intri in Banghok. În plus, poți vedea și celebrele tuk-tuk, care te pot duce fără probleme dintr-o parte în alta a orașului, evitând aglomerația din trafic. Pentru temple, tot aici trebuie să ajungeți, în Banghok se află foarte multe temple, pe care ar fi și păcat să nu le vizitați. Cum ar fi, de exemplu, Marele Palat din Bangkok, complet și recent renovat pentru turiști. Templul adună mai mult de 8 milioane de vizitatori anual. Tot în capitală poți vizita și  Wat Pho, templu tradițional budhist. Pentru cei care ajung pentru prima dată în thailanda, templele sunt un must see al vacanței.

Phuket

Zona de sud este pentru cei cărora le place foarte mult apa. Și nisipul. Și plajele spectaculoase. Așa că orice locație ai alege în zona de sud, cu siguranță va fi mai mult decât potrivită exigențelor tale. Phuket este o zonă perfectă pentru a sta la soare și a te bucura de ultraviolete, în liniște și pace, fără zgomotul pe care îl poți regăsi în stațiunile de la Marea Neagră. Pe plajă, putem spune că thailandezilor le place să se distreze în liniște. Orice zonă ai alege din Thailanda, cu siguranță nu vei rămâne dezamăgit. Este o țară atât de frumoasă și atât de bogată cultural, încât cu puțin efort, programul tău poate deveni cât se poate de încârcat. Nici nu vei ști ce să alegi prima dată. Noi am venit cu o serie de propuneri… atipice, dar cu siguranță vei putea găsi mult mai multe lucruri de făcut și de vizitat odată ce ajungi acolo.