Mugurii și mlădițele de plante fac minuni cu adevărat! Uite ce afecțiuni tratează!

Home / Health / Mugurii și mlădițele de plante fac minuni cu adevărat! Uite ce afecțiuni tratează!
Mugurii și mlădițele de plante fac minuni  cu adevărat! Uite ce afecțiuni tratează!

Mugurii și mlădițele de plante conțin substanțe active, care se regăsesc și în planta adultă, doar că au calități terapeutice superioare față de celelalte părț ale plantei. Ele tratează o serie de afecțiuni, de la simple simptome de răceală, până la afecțiuni vasculare și afecțiuni urinare. Gama lor de acțiune este diversificată, în funcție de planta de care aparțin. Ce fac mugurii și mădițele de plante și ce afecțiuni tratează ele?

Cu toate că nu sunt foarte cunoscute ca și remediu, mugurii și mlădițele sunt foarte eficiente în tratarea diferitelor tipuri de afecțiuni. Pentru o eficiență maximă, mugurii și mlădițele sunt prelucrate la 2-3 ore după recoltare, când se extrag substanțele bioactive specifice, cum ar fi: aminoacizi, proteine, hormoni vegetali de creștere, enzime, flavonoide, rășini…și lista poate continua. Acest tip de prelucrare are o mare eficiență în tratarea multiplelor afecțiuni și prevenirea diferitelor boli.

Mlădițe de afin

Eficient pentru tulburări vizuale, tratează miopia. Indicat și în cazul cistitelor, precum și al aftelor bucale și gingivo- stomatite.

Muguri de tei argintiu

Mugurii de tei argintiu sunt indicați pentru sistemul nervos, ajutând la ameliorarea stărilor de nervozitate, neliniște, stres, fiind foarte eficienți în îmbunătățirea calității somnului.

Muguri de zmeură

Mugurii de zmeur, ca și frunzele de zmeur sunt indicate în tratarea diferitelor probleme ginecologice. Susține echilibrul hormonal al aparatului genital feminin și ajută la calmarea durerilor menstruale, precum și a disconfortului ce apare odată cu acesta.

Muguri de nuc

Pentru cei care au probleme de piele, mugurii de nuc sunt indicați. Ei tratează orice tip de afecțiune dermatologică, având proprietăți antiinflamatori, antiinfecțioase și cicatrizante. Mai mult, stimulează și secreția glandelor pancreatice.

Muguri de salcie

Sunt indicați ca și sedativ, reechilibrant, stimulează formarea globulelor roșii.

Mlădițe de ienupăr

Au aceleași proprietăți ca și planta în sine, doar că la un nivel mult mai concentrat. Sunt perfecte în afecțiunile urinare, litiază, infecții, inflamații, insuficiență renală în stadiu incipient.

Toate acestea pot fi găsite în magazinele naturiste, sub formă de tincturi sau gemoderivate, de la producători autohtoni. Sunt ieftine, dare te ajută infinit mai mult decât orice alt remediu. Sunt și ușor de administrat și nu au efecte secundare.