Cat de periculos este bronzul artificial?

Home / Health / Cat de periculos este bronzul artificial?
Cat de periculos este bronzul artificial?

Mulți oameni folosesc solarul apoape zi de zi,  fără să știe ce poate face acesta pentru pielea lor. Celulele din stratul superior al pielii (epiderma) produc un pigment numit melanină, care confera pielii culoarea sa naturală. Atunci când pielea este expusă la radiații UV, mai multa melanină este produsă, cauzând ca pielea să devină mai întunecată și cafenie. Bronzul este un semn că pielea a fost deteriorată de radiațiile UV. Uite ce alte probleme de sănătate poate declanșa mersul la solar!

Mersul la solar poate provoca leziuni ale pielii, îmbătrânirea prematură a pielii și poate duce la apariția cancerului de piele. Radiațiile UV pot provoca deteriorarea ADN-ului, fenomen care este ireparabil. De fiecare dată când vă expuneți pielea la radiații UV de la soare sau la solar, vă crește riscul de a dezvolta cancer de piele.

Bronz sănătos și fără pete! Iată cum poți preveni arsurile solare

Solarul poate provoca, de asemenea, leziuni oculare și leziuni imediate ale pielii, cum ar fi arsuri solare, iritații, roșeață și umflături.

Radiațiile UVA reprezintă cea mai mare parte a radiațiilor emise într-un solar. Ele pătrunde cel mai adânc strat al pielii și provoacă daune, care includ:

  • Deteriorarea pielii
  • îmbătrânire prematură, ridarea și pierderea elasticității pielii
  • niveluri reduse de colagen din piele
  • Petele și pigmentarea pielii.

Dozele mari de radiații UVA pot provoca, de asemenea, arsuri solare, daune genetice a celulelor pielii și pot duce la instalarea cancerului de piele. Un bronz de solar nu este un bronz sigur. De fiecare dată când vă expuneți pielea la radiații UV, la soare sau într-un solar, vă crește riscul de a dezvolta cancer de piele, așa că fiți foarte atente la timpul de expunere. De preferat, evitați saloanele tip solar, pentru că bronzul sănătos nu este cel artificial.