Cel mai folosit lucru din casă te îmbolnăvește de cancer

Home / Lifestyle / Cel mai folosit lucru din casă te îmbolnăvește de cancer
Cel mai folosit lucru din casă te îmbolnăvește de cancer

Nu tot timpul știm care sunt lucrurile pe care trebuie să le cumpărăm în materie de siguranță, iar de cele mai multe ori achiziționăm obiecte despre care credem că sunt utile și nu ne fac rău, însă multe dintre acestea chiar ne îmbolnăvesc de maladii foarte grave precum cancerul. În acest material veți înțelege de ce nu este bine să mai cumpărăm un anume produs pe care îl folosim toți în baie.

Aveți perdea în baie? Cu siguranță da! Majoritatea oamenilor folosesc perdeaua din plastic de la duș, însă puține persoane sunt conștiente de răul pe care îl produce acest materiale aparent inofensiv. Perdeaua cu care acoperim perimetrul căzii pentru a nu stropi întreaga baie cu apă sau a nu fi văzutți în timpul dușului eliberează anumite substanțe chimice dăunatoare în prezența căldurii, care se împrăștie nu doar în baie, ci în toată casa. Acei vapori ajung în plămămâni sau chiar în piele și cu timpul ne afectează sănătatea. Conform unor studii s-a arătat că aceste chimicale pot îmbolnăvi o persoană, în timp, chiar și de cancer.

perdea

Cel mai indicat ar fi ca la duș să folosiți o perdea din material textil pe care să o spălați foarte des. Un exemplu este cea din imagine. Cu ocazia asta schimbați și designul băii, iar aspectul va fi cu siguranță mai plăcut.

baie

Nu doar perdeaua de la duș provoacă maladia cancer

Platicul, în general, ne afectează sănătatea. Fie că vorbim de pungi, pahare, sticle, tacâmuri, caserole, la PETuri, recipiente pentru șampoane și jucarii, toate acestea sunt un puternic factor de poluare: pentru producerea lui este nevoie de petrol, o resursă naturală neregenerabila, iar materialul finit nu este biodegradabil decat în mică masură. Numeroase cercetari au arătat că unele tipuri de plastic ne afectează direct sănătatea. Un studiu realizat ân cadrul Programului National de Toxicologie, condus de National Institutes of Health din SUA, a arătat impactul asupra sănătății pe care îl are Bisfenolul-A (BPA), cel mai periculos compus al plasticului policarbonat, prescurtat PC (tip 7) – acel plastic dur.

BPA este prezent în majoritatea ambalajelor din plastic, dar și în compozitia CD-urilor, a DVS-urilor, și a unor electronice și dispozitive medicale. Chiar și biberoanele sau cutiile de lapte praf pentru copii sugari pot să conțină BPA, care poate pătrunde în alimentele sau lichidele cu care intră în contact. Contaminarea se poate face la trecerea prin microunde, prin contactul cu un lichid foarte cald sau cu mâncare acidă (ori sucuri).

Boli grave din cauza plasticului

  • Diabet
  • Cancer (și persoanele care au ingerat can­tități mici de bisfenol A se pot îmbolnăvi)
  • Leziuni structurale ale creierului
  • Hiperactivitate, sporeste agresivitatea și slăbește puterea de învățare
  • Crește depunerea grasimilor și riscul obezității
  • Slăbește sistemul imunitar
  • La pubertate stimulează dezvoltarea glandei mamare, rupe ciclurile reproductive și provoacă afecțiuni ovariene
  • Crește marimea prostatei și scade cantitatea de spermă
Comments are closed.