Studiul care arată că toți oamenii au al șaselea simț: ce semnifică el

Home / Lifestyle / Studiul care arată că toți oamenii au al șaselea simț: ce semnifică el
Studiul care arată că toți oamenii au al șaselea simț: ce semnifică el

Al șaselea simț nu are nimic de-a face cu a vedea oameni morți, așa cum consideră multe persoane. De fapt, acest al saselea simț implică ceva numit magneto-recepție, mai exact capacitatea de a percepe câmpurile magnetice ale Pământului nostru. Există mai multe specii de animale care folosesc această capacitate pentru a se mișca pe distanțe lungi. Ele sunt capabile să facă acest lucru prin  alinierea cu câmpul magnetic, ceea ce le conferă, în esență, un sentiment de direcție.

Geofizicianul Joe Kirschvink de la California Institute of Technology, a experimentat cu oamenii pentru a vedea cat de capabil suntem să accesăm acest câmp magnetic. El declară: „Este o parte din istoria noastră evolutivă. Magneto-recepția poate fi sentimentul primordial.
Această „busolă” este despre toate informațiile pe care le avem cu privire la modul de a opera acest al șaselea simț în noi înșine. De fapt, s-ar putea să fie vorba de mai mult decât de navigare atunci când vine vorba de acest tip de abilitate. Poate ca animalele îl folosesc pentru a se orienta și pentru a captura mâncarea, dar la oamenii trebuie să funcționeze în alt fel.

Cinci lucruri pe care nu le știai despre Kim Kardashian! O să îți schimbi părerea despre ea!

Într-un studiu recent al lui Kirschvink publicat în revista Nature Communications se arată că există o proteină în interiorul retinei umane, care atunci când este introdusă în anatomia de muștelor de fructe, ele pot avea abilitatea de a vedea câmpurile magnetice. Acest studiu sugerează că acest lucru este un senzor magneto, dar modul în care oamenii sunt capabili de a-l utiliza este încă neclar.

Steven Reppert, cercetător la Universitatea din Massachusetts Medical School, afirmă pentru LiveScience: „Se pune întrebarea, poate ar trebui să regândim totul despre acest al șaselea simț. Este considerat a fi foarte important pentru modul în care migrează animalele. Poate că această proteină îndeplinește, de asemenea, o funcție importantă pentru detectarea câmpurilor magnetice la om

Continuând acest tip de studiu, Kirschvink a testat persoanele fizice prin trimiterea unui câmp magnetic rotativ prin intermediul subiectului în timpul măsurării undelor lor cerebrale. Ca urmare, Kirschvink a descoperit că atunci când acest câmp a fost rotit în sensul invers acelor de ceasornic, neutronii au reacționa la schimbarea rotației în creier și a arătat un vârf vizibil în activitatea lor electrică. Acest lucru înseamnă că trebuie să existe un fel de sens magnetic în interiorul oamenilor.

Desigur, există încă o varietate de întrebări pe care oamenii le au despre acest tip de studiu. Există o mulțime deschisă la interpretare pentru oameni să speculeze dacă există sau nu există de fapt, acest al șaselea simț. Ar trebui să existe mai multe studii  în viitorul apropiat pe oameni pentru a clarifica acest sens

Comments are closed.