Nu ai inspirație pentru prânz sau cină? Gătește mâncare chinezească cu pui, orez și ciuperci

Home / Lifestyle / Nu ai inspirație pentru prânz sau cină? Gătește mâncare chinezească cu pui, orez și ciuperci
Nu ai inspirație pentru prânz sau cină? Gătește mâncare chinezească cu pui, orez și ciuperci

Bucătăria chinezească este una din cele mai aromate și condimentate bucătării. Specificul ei este îndelung apreciat, iar aromele îndelung savurate, indiferent de sortimentul de mâncare savurat. Pentru cei mai mulți însă a găti chinezește reprezintă o mare provocare, asta pentru că există foarte multe condimente, multe ustensile și multe ingrediente care pot fi găsite cu greu pe piața românească. Dar există rețete care pot fi gătite simplu și ușor, chiar și pentru cei care nu sunt atât de familiarizați cu bucătăria. Dacă nu ai inspirație de mâncare, atunci vă ajutăm noi în acest sens.

Orezul este nelipsit din bucătăria chinezească, iar preparatul de mai jos este axat în principal pe orez, în combinație delicioasă cu orez și pui. Se prepară ușor și repede. Așadar, pentru o cină sau prânz puteți găti o masă ușoară, iar noi vă venim în ajutor dacă nu aveți inspirație de mâncare.
Ingrediente:
Mod de preparare
Se puna apa la fiert într-o oală, cu o linguriță de ulei și una de sare. După ce dă în clocot, se toarnă o cană de orez (în general, proporția este 2 căni de apă/o cană de orez). Cât timp fierbe orezul, se ia pieptul de pui și se dezosează (îl puteți cumpăra și deja dezosat, pentru a elimina această procedura). Apoi, se taie feliuțe subțiri și se pune într-o farfurie în care ai pus deja condimente chinezești (sos de soia, sos dulce acrișor, ghimbir, arome), 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri oțet de vin și sos de soia.

Se prăjește pieptul de pui, îmbibat în condimentele de mai sus într-un wok, la foc iute, pentru 4-5 minute. Dacă feliile sunt subțiri, se va prăji foarte repede. În acest timp, se taie ceapa și se călește în puțin ulei, se adaugă ardeiul gras(tăiat tot în feliuțe subțiri)
și ciupercile. Se lasă pe foc 3-5 minute.

După ce a fiert orezul, se scurge și se așează pe o farfurie sau se poate adăuga în amestecul din wok, pentru a prinde aromă și savoare.  Se servește cu sos de soia deasupra. Sortimentul se servește fierbinte.

Poftă bună!