Nu mai cumpăra niciodată balsam de rufe! Iată motivele uimitoare pentru care trebuie să faci asta!

Home / Lifestyle / Nu mai cumpăra niciodată balsam de rufe! Iată motivele uimitoare pentru care trebuie să faci asta!
Nu mai cumpăra niciodată balsam de rufe! Iată motivele uimitoare pentru care trebuie să faci asta!

Iată ce trebuie să știți. Experții spun că substanțele chimice găsite în emolienții comerciali pot provoca alergii! Și cel mai rău lucru despre aceste produse chimice este că acestea sunt găsite în cantități mari în toți emolienții, ceea ce inseamna că sunt nocive pentru sănătate. Așa că s-ar putea să doriți să vă gândiți de două ori data viitoare înainte de a decide să cumpărați un balsam de rufe! 

Acesta este principalul motiv pentru care credem că ar trebui să evitați folosirea balsamurilor de rufe încărcate cu chimicale atunci când spălați rufele, mai ales pe cele ale copiilor. Ftalații sunt adăugați pentru a obține miros, iar studiile au arătat că aceștia dăunează echilibrului hormonal la animale. Prin urmare, prin utilizarea balsamului de rufe, tu nu numai că afectezi sănătatea ta, dar și  mediul înconjurător.

6 produse care pot cauza cancer și care se găsesc în casa ta

Și acum, ți-am sugera că ar trebui să ai încredere în natură și că poți să faci propriul tău balsam acasă.  Ai nevoie doar de ingrediente simple și ușor de găsit, cum ar fi bicarbonat de sodiu, apă, ulei esențial și oțet de mere. Trebuie doar să urmezi instrucțiunile simple.

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10g bicarbonat de sodiu
  • 150-200 ml apă fierbinte
  • 800 ml oțet de mere
  • 20 picături de ulei esențial
  • Recipient din material plastic (5l)

Indicații:

Acest balsam de casă este foarte simplu și ușor de făcut – în primul rând, aveți nevoie de un container de plastic mare (3-5l), din cauza reacțiilor chimice. Apoi, ar trebui să combinați cu apă, bicarbonat de sodiu și oțet de mere. Ingredientele vor provoca o reacție chimică, eliberând bule peste tot. După aceea, ar trebui să adăugați ulei esențial la alegere și să agitați totul bine. Odată ce lichidul este gata, se toarnă în rezervor pentru balsam. Este foarte important să vă amintiți să nu agitați emolientul înainte de fiecare utilizare. Patru linguri de balsam de casă sunt suficiente pentru o singură utilizare.