Nu o să crezi din ce materiale sunt construite casele astea. Proiectul care a revoluționat lumea

Home / Lifestyle / Nu o să crezi din ce materiale sunt construite casele astea. Proiectul care a revoluționat lumea
Nu o să crezi din ce materiale sunt construite casele astea. Proiectul care a revoluționat lumea

Dacă vrei să îți ridici o casă și te întrebai din ce materiale o poți construi pentru a ieși mai ieftin, cei din cadrul proiectului ”Plastic Bottle Village”  vin cu o idee care ți se poate părea nebunoască: o poți face din sticle de plastic. Ei așa au ridicat o casă în Panama și intenționează să construiască un veritabil sat folosind ca și material principal sticle goale de plastic. Cum ți se pare idea?

Plastic Bottle Village (satul din sticle de plastic) este un proiect inovativ, care poate salva pământul de la a se îneca în plastic. Acesta este un sat din Panama, care se întinde pe 83 de acri și este, după cum îi spune și numele, realizat 100% din…sticle de plastic. El va include 120 de case, de diferite mărimi, care vor avea bază din metal și lemn și vor fi umplute cu sticle de plastic, pentru a crea pereții. Zidurile de sticle vor fi consolidate cu ciment, în interior și în exterior, mai apoi. Constructorii și cei responsabili direct de proiect spun că aceste case seamănă perfect cu cele tradiționale și nimeni nu poate spune că zidurile sunt făcute din alte materiale, cum ar fi plasticul. Tot ei mai spun că plasticul va menține în casă o temperatură constantă de 17 grade, mult mai răcoros decât temperaturile de afară. Casele vin cu ferestre standard, uși și o alee exterioară.

satul din plastic 1

Proiectul aparține lui Robert Bezeau, care s-a mutat în Bocas, Panama din Canada, în 2012, cu intenția de a dezvolta proiecte legate de mediu. El a început un program de reciclare în 2012, în urma căruia a colectat sute de mii de sticle de plastic. Așa că a început să se gândească la alternative prin care le poate folosi. A găsit această metodă originală de a construi case din ele, iar acum colaborează cu o firmă de construcții din Panama, care a avut încredere în proiectul lui.

Citește și: Cel mai ciudat desert din lume. Incredibil ce … mănâncă oamenii într-un restaurant de fițe

Peste 10.000 de sticle au fost folosite în construirea primei case, finalizată într-un an. Sticlele au fost obținute din programul de reciclare pe care Robert l-a pus la punct. Următoarea casă ce va fi construită va fi puțin mai mare. Proiectul în sine are 3 faze, prima începând la finalul anului 2015, iar a doua a început în 2016. Casele vor fi vândute cu sume cuprinse între 149.000 $ și 300.000 $.

satul din plastic