Semnele care dau de gol îmbătrânirea prematură

Home / Health / Semnele care dau de gol îmbătrânirea prematură
Semnele care dau de gol îmbătrânirea prematură

Semnele care anunță îmbătrânirea nu sunt doar ridurile de expresie. O dată cu înaintarea în vârstă întregul organism îmbătrânește, iar corpul ne dă semnale că se întâmplă acest lucru. De cele mai mai multe ori nu ne dăm seama de aceste lucruri. Am descoperit câteva semne care dau de gol îmbătrânirea prematură.

Testul cu statul într-un picior

Pare un semn banal și un exercițiu pe care l-ai practicat în copilărie, iar de atunci a trecut mult timp. Însă rezultatele acestui test îți vor spune cum stai la capitolul îmbătrânire. Dacă poți să stai într-un picior mai mult de 20 secunde, este semn clar că întregul tău corp încă stă bine la capitolul funcționare. Dacă nu, acest lucru poate indica faptul că funcționarea creierului nu mai este la capacitate maximă, putând arăta și riscul unui atac cerebral. Cercetătorii au aflat că incapacitatea de a-ți menține echilibrul pe un picior pentru mai mult de 20 de secunde poate fi asociat cu boli cerebrale, asta pentru că arterele devin mai puțin flexibile și pot altera circulația sângelui. Fă testul acum și vezi cum stai!

Buzele crăpate

A te trezi de dimineață cu buzele crăpate poate fi un alt semn al îmbătrânirii, nu numai al deshidratării. Acesta poate fi un simptom al apneei, o afecțiune care te pune în mare risc de a face atac de cord. Atunci când sforăi și gura îți este deschisă, aerul trece prin buzele tale continuu, ceea ce face ca acestea să se deshdrateze și să crape. Cercetătorii spun că a face exerciții timp de 20 de minute pe zi pot ameliora aceste simptome.

Citește și: Scorțișoara, cel mai bun remediu pentru stres! Iată ce alte beneficii uimitoare aduce corpului tău

Ochi roșii 

Ochii roșii pot fi un semn de artrită, o boală inflamatorie care afectează ligamentele și articulațiile de la mâini și de la picioare. În această situație, inflamația se răspândește în tot corpul, inclusiv pe retina ochilor tăi. Fii foarte atentă la acest semn și du-te la un control dacă problema persistă!

Îți pierzi simțul mirosului

A nu putea să simți anumite mirosuri ar putea fi un semn al bolii Parkingson sau Alzheimer sau altă boală neuro-degenerativă. Aceste boli conduc la moartea celulelor din creier, în timp și bineînțeles, la nefuncționarea corespunzătoare a creierului. Simțul mirosului este un semnal de alarmă, mai ales dacă îl pierzi prea devreme. Asta dă de înțeles că o parte din creier nu funcționează corespunzător. Poți face teste de miros, într-un cabinet specializat, pentru a descoperi ce nu funcționează.

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.