Nu vei mai strecura niciodată pastele prin sită după ce vei urmări acest video

Home / Lifestyle / Nu vei mai strecura niciodată pastele prin sită după ce vei urmări acest video
Nu vei mai strecura niciodată pastele prin sită după ce vei urmări acest video

În clipul de mai jos veți realiza cât de mult greșiți atunci când gătiți paste. După ce veți vede video-ul cu siguranță vă veți schimba procedura de pregăti pastele și în mod cert nu le veți mai strecura prin sită. Mai bne priviți video și vedeți unde greșiți și cum aruncați nutrienți esențiali.

Deși tot auzim că pastele îngrașă, ei bine, orice aliment consumat cu moderație nu poate face rău organismului. În acest clip veți observa un obicei pe care mulți dintre noi îl avem. După ce fierbem pastele le strecurăm prin sită, după care aruncăm apa în chiuvetă. procedeul este nepotrvit, deoarece astfel pierdem nutrienți benefici organismului, dar și o masă cu adevărat copioasă. Așadar, după ce fierbeți pastele le luaț cu o sită sau orice altceva și le puneți în tigaia sau oala în care preparați sosul. De ce? Pentru că pastele vor avea un gust mult mai delicios, iar legumele din sos vor pătrunde în paste, ceea ce le va face mult mai bune la gust. De aseemenea, nu aruncați apa în care ați fiert pastele, iar asta pentru că apă există nutrienți buni pentru organism. Astfel, pentru a omogeniza mai bine conținutul puteți adăuga câteva linguri din apa în care ați fiert pastele.

Principalul component al pastelor făinoase îl constituie carbohidrații și în mică parte proteinele (13%) și grăsimile (1,5%). Pastele de asemenea mai conțin vitamine din grupa B-urilor iar pastele care conțin zarzavaturi, legume sau cele umplute cu carne sau brânză (ex:raviolli) pot avea valori nutritive mai complexe depinzând de produsul care le-a fost adăugat.