Nutriționistul Mihaela Bilic, sfaturi pentru mămici: ” Să nu înlocuim apa cu sucurile; fructele nu se consumă în exces”

Home / Health / Nutriționistul Mihaela Bilic, sfaturi pentru mămici: ” Să nu înlocuim apa cu sucurile; fructele nu se consumă în exces”
Nutriționistul Mihaela Bilic, sfaturi pentru mămici: ” Să nu înlocuim apa cu sucurile; fructele nu se consumă în exces”

Nutriționistul Mihaela Bilic le sugerează mămicilor și viitoarelor mămici să-și învețe bebelușii să consume cât mai multă apă, iar gustul sucurilor să-l cunoască mai târziu. În primii ani de viață sunt foarte importante vitaminele în corp și hidratarea organismului. Astfel, mămicile trebuie să aleagă mâncăruri sănătoase, alimentația să fie făcută în funcție vârsta copilului, dar și consumul de apă.

DR EMILIANA COSTIUG, MEDIC PEDIATRU, SECRETAR GENERAL AREPMF, EXPLICĂ DACĂ SUNT BUNE SAU NU VACCINURILE PENTRU COPII
Nutriționistul Mihaela Bilic
Nutriționistul Mihaela Bilic

Sucurile pot fi înlocuite cu apa, iar dacă acest lucru se face pe cât se poate de des, pe atât de sănătos va fi copilul tău, susține Mihaela Bilic, care, de asemenea, recomandă ca fructele să nu fie consumate în exces de către copii. Nutriționistul consideră că apa este foarte importantă pentru organism, lucru demonstrat și de oamenii de știință, iar consumul de apă ajută la buna funcționare a organelor.

„Instictiv, noi alegem tot ce este bogat în zahăr și grăsime, pentru că natura știe că din zahăr și grăsime creștem. Dacă am fi crescut din legume ne-ar fi dat instinctul să fim atrași de legume spontan, ceea ce nu se întâmplă. Legumele au 90% apă, deci nu avem cum să creștem din legume. Un copil trebuie învățat că produsele bogate în zahăr și cele bogate în grăsime sunt un fel de alimente superconcentrate. Împreună cu el stabilim cât de des sau în ce ocazii se vor consuma. Dacă un copil mănâncă chips-uri și bea suc o dată la o săptămână, la două săptămâni, nu se întâmplă nimic. Important este să nu transformăm acest lucru într-un obicei, să nu existe în casă la liber. Să nu înlocuim apa cu sucurile. Adulții se apucă să mănânce fructe, chiar dacă nu le plac, pe principiul ”trebuie să mâncăm fructe în fiecare zi”. Fructele nu sunt alimente de bază, legumele da”, le sfătuiește medicul nutriționist Mihaela Bilic pe mămici.

Dacă v-a plăcut acest articol îl puteți distribui pe Facebook