O nouă metodă antistres renumită Rusia a devenit foarte apreciată în toată lumea

Home / Health / O nouă metodă antistres renumită Rusia a devenit foarte apreciată în toată lumea
O nouă metodă antistres renumită Rusia a devenit foarte apreciată în toată lumea

Ai fost vreodată atât de nervoasă încât să începi să arunci sau să spargi cu lucruri prin casă? Ei bine, rușii ți-au furat ideea și au transformat-o într-o nouă metodă antistres. Proiectul se numește ”Debosh” și oferă oamenilor stresați posibilitatea de a distruge o cameră întreagă folosind barosul, bâte de baseball și multe alte obiecte. Ce zici de asta?

 Dacă ai avut o zi urâtă la muncă sau te-ai certat cu iubitul, sau poate că pur și simplu simți nevoia să scapi de frustrarea acumulată în ultima perioadă, tot ceea ce trebuie să faci este să scoți din buzunar într 160$ și 450$ și să te liniștești, distrugând o cameră întreagă. Costurile diferă în funcție de mobila existentă în cameră. Se pare că acest gen de servicii au prins foarte bine în Rusia, Moscova, unde au ajuns deja un mare trend, datorită faptului că există o mare diversitate și poți să îți customizezi singur camera pe care urmează să o distrugi. Poți alege mobilă a la carte și poți beneficia și de o mașină întreagă ce îți poate fi amplasată în cameră, ca și obiect pe care să îți reverși furia.

De când s-a deschis proiectul ”Debosh”, clienții curg în fiecare zi, inițiatorii abia putând să le facă față. Unul dintre ei a declarat că se simte absolut minunat după ce distruge o cameră întreagă, iar acest simțământ nu se poate compara cu nimic în lume: ”Am decis să încep cu televizorul”, a spus el. ”Mi-am imaginat că se va sparge cu mult zgomot, întocmai cum am văzut eu în filme. Nu mă gândeam la absolut nimic când am făcut asta și a fost o experiență fantastică. Eram foarte încântat când am terminat de distrus camera, corpul meu se simțea minunat”, a completat el.

Citește și: Scapă de durerea de spate în doar 7 minute!

terapie antistres

Potrivit psihologilor, acest mod de a scăpa de stres poate face într-adevăr minuni. Dacă o persoană nu găsește nicio altă metodă pentru a canaliza emoțiile negative ale corpului, atunci acestea se pot acumula și pot afecta sănătatea pe termen lung. Așa că specialiștii recomandă acest tip  de terapie, pentru cei cu buzunarele mai mari.

Inițiatorul proiectului, Aleksey Boritskiy, mai are câțiva ași în mânecă, pe care plănuiește să îi scoată la timpul potrivit. El vrea să organizeze competiții de tipul ”Cine aruncă computerul cel mai departe”, alături de alte evenimente de acest tip. ”Sunt foarte mulți oameni care devin foarte frustrați atunci când vine vorba de computere, așa că această idee ar putea deveni populară”, spune el. Tot el spune că această metodă de terapia prin distrugerea lucrurilor, în medii controlate sunt și o formă de divertisment, dincolo de efectele terapeutice pe care le al. Toți clienții sunt în siguranță, fiind dotați la intrare cu căști de protecție, mănuși și echipamente speciale.