O să orbești dacă faci asta! Cel mai periculos obiect pentru ochii tăi, pe care îl folosești zilnic!

Home / Health / O să orbești dacă faci asta! Cel mai periculos obiect pentru ochii tăi, pe care îl folosești zilnic!
O să orbești dacă faci asta! Cel mai periculos obiect pentru ochii tăi, pe care îl folosești zilnic!

Îl folosești în fiecare zi, ești practi nedezlipită de el, dar nu îți imaginai vreodată că poate să te orbească! Cel mai periculos obiect pe care îl folosești este și cel mai util pentru tine. Până și doctorii sunt uimiți de acest lucru, mai ales că în ultima perioadă din ce în ce mai mulți pacienți se prezintă la ei manifestând orbiri temporare, până la 15 minute!

Citește și: Masează acest punct dacă vrei să scapi de stres și anxietate!

Totul a început cu 2 paciente, una de 22 de ani, iar alta de 44, care au ajuns la medic manifestând orbiri temporare, care durau până la 15 minute. După analize îndelungate care s-au dovedit a fi neconcludente, medicii au reușit să rezolve misterul din spatele orbirii femeilor, mai ales că istoricul lor medical era cât se poate de curat! Se pare că telefonul este cel care a dus la aceastp orbire temporară, mai ales telefonul folosit noaptea.

Un articol din Jurnalul de Medicină New England detaliază modul în care folosirea telefonului poate afecta vederea. Se pare că totul vine de la poziția în care faci asta. Ca și în cazul celor 2 femei, cei mai mulți oameni verifică telefonul stând într-o parte. Această poziție face ca un ochi să fie focusat pe telefon, în timp ce celălalt este blocat de pernă. Așadar, un ochi se adaptează luminii ecranului de telefon, iar celălalt rămâfonului se stine în întuneric. Atunci când ecranul telefonului se stinge, creierul devine confuz și se întreabă de ce un ochi este adaptat luminii de zi, în timp ce altul consideră că este încă noapte. Acest lucru, repetat, poate duce la orbire.

Oricum, lumina albastră a ecranelor de telefon produce mult mai multe daune decât ai crede. Expunerea la acest tip de lumină este un adevărat fenomen, ce a căpătat amploare în ultimii ani. La început medicii oftalmologi nu vedeau o problemă în asta. Dar acum, prin expunerea prelungită a ochilor la acest tip de lumină, mai ales noaptea, devine clar de ce din ce în ce mai mulți pacienți se prezintă cu astfel de simptome în cabinetele lor. Mai mult, acest tip de lumina albastra este cea care induce si anumite forme de cancer, diabet, boli de inima si obezitate. Nu este încă foarte clar cum, dar acest lucru se întâmplă.