Obiceiul toxic care ne otrăvește fructele și legumele. Toți facem asta, dar nu știm cât este de periculos

Home / Health / Obiceiul toxic care ne otrăvește fructele și legumele. Toți facem asta, dar nu știm cât este de periculos
Obiceiul toxic care ne otrăvește fructele și legumele. Toți facem asta, dar nu știm cât este de periculos

Este deja o obișnuință ca atunci când te duci să cumperi legume și fructe să le pui în acele sacoșe de plastic, pe care le ai fie tu, fie vânzătorul. Însă acesta este unul dintre cele mai neinspirate lucruri pe care ele poți face atunci când mergi la cumpărături. Și dincolo de faptul că sunt neinspirate, sunt și cât se poate de nocive pentru organism. Da, acest gest simplu îți poate da peste cap toată viața. Iată de ce!

Citește și: Cele mai mari temeri ale femeilor! Tu te numeri printre ele?

Sunt până la urma sacoșele de plastic nocive pentru fructe și legume? Răspunsul este un DA, categoric. Din nefericire, folosirea plasticului atunci când vine vorba de lucrurile sau alimentele pe care le achiziționăm a devenit atât de înrădăcinată, încât o altă soluție pentru acest lucru ni s-ar părea peste mână sau cel puțin ciudată.

Pe lângă poluarea cu plastic pe care o vedem și o simțim  pe pielea noastră, se pare că plasticul nu este bun nici pentru a transporta alimentele în el. În primul rând, pentru că este enervant de folosit. El tinde să sufoce și să capteze hidratarea și prospețimea fructelor și legumelor, dându-ți peste cap intenția de a le păstra proaspete pentru mai mult timp. Mai grav, s-a demonstrat științific cum că produsele care sunt stocate în pungi de plastic tind să absoarbă toxinele folosite în fabricare pungilor, ceea ce duce la dezechilibre hormonale, probleme cu sarcina și alte tipuri de probleme de sănătate, vizibile în timp.

Așa că, este momentul să faci o schimbare! Nu mai folosi sacoșa de plastic și înlocuiește-o cu o variantă mult mai sănătoasă, cum ar fi fie o sacoșă din material textil, fie una din hârtie, care sunt mult mai sănătoase pentru alimentele pe care le ții în ea, dar și pentru tine, pe termen lung. În plus, gândește-te că în acest fel contribui și la scăderea amprentei de plastic la nivel global și contribui activ  la scăderea poluării.

Comments are closed.