Obsesia selfie-urilor îți poate distruge relația! Află părerea specialiștilor despre acest obicei!

Home / Health / Obsesia selfie-urilor îți poate distruge relația! Află părerea specialiștilor despre acest obicei!
Obsesia selfie-urilor îți poate distruge relația! Află părerea specialiștilor despre acest obicei!

„Selfie” este cuvântul anului și în 2016, însă noile studii arată că distribuirea acestor fotografii în mediul virtual ar putea să-ți afecteze relația.

Academicienii Jessica Ridgway și Russell Clayton de la Universitatea de Stat din Florida arată că persoanele care folosesc rețele de socializare precum Instagram pentru a se afișa au o puternică încredere în forțele proprii, însă acest lucru ar putea fi dăunător pentru relațiile lor de cuplu. Conflictele pot apărea din cauza geloziei, iar cercetătorii speculează că partenerii se pot simți amenințați atunci când jumătățile lor primesc prea multă atenție în mediul virtual.

În vreme ce studiul lui Ridgway și Clayton nu monitorizează direct astfel de comportamente, alte studii realizate în trecut asociază activitatea intensă în rețelele de socializare cu gelozia, lipsa de siguranță și cea de satisfacție în cuplu. În plus, s-a observat că persoanele care își plasează selfie-urile în mediul virtual au tendința de a se îndepărta de parteneri și de a deveni mai puțin empatice cu cei din jur. Concluzia studiului realizat de către Universitatea din Florida este că selfie-urile, în timp ce hrănesc și stimulează narcisismul și stima de sine, au efectul nociv de a diminua calitatea relațiilor între oameni și acest lucru afectează cu precădere cuplurile.