Pune oţet în vasul de toaletă şi urmăreşte ce se întâmplă după ce tragi apa / FOTO

Home / Lifestyle / Pune oţet în vasul de toaletă şi urmăreşte ce se întâmplă după ce tragi apa / FOTO
Pune oţet în vasul de toaletă şi urmăreşte ce se întâmplă după ce tragi apa / FOTO

Toată lumea încearcă să ţină casa în care locuieşte curată şi igienică, mai ales în locurile în care corpul nostru este mai vulnerabil şi poate contacta mai rapid diferite bacterii. Dezinfectaţii chimici nu sunt întotdeauna eficienţi, motiv pentru care ar trebui să găsim alternative pentru a ne igieniza casa. Dacă pui oţet în vasul de toaletă şi tragi apa după ce câteva minute o să vezi că atât mirosul, dar şi bacteriile vor dispărea cu tipmul.

Bright Side a făcut acest experiment şi vine cu o idee simplă şi ieftină care să te ajute să scapi de mirosul neplăcut din baie, dar şi de bacterii. Oricine are o sticlă de oţet în casă, însă dacă nu deţii una o poţi găsi la orice supermarket la un preţ foarte mic.

Ce ar trebui să faci: INGREDIENTE

Pentru a curăţa vasul de toaletă cu oţet ai nevoie de câteva ingrediente esenţiale pentru ca igienizarea să fie completă şi cât mai eficientă. Aşadar, cu 5 lei poţi să cureţi vasul de toaletă, dar şi wc-ul, iar astfel vei îndepărta şi mirosul neplăcut.

  • un pahar de 300 de mililitri de oţet
  • un pliculeţ de bicarbonat de sodiu sau iod

Foloseşte şi IOD pentru un efect mai rapid

Încălziţi un pahar de oţet la 40 de grade, după care mixaţi-l cu iodul. Pentru 200 de mililitri de oţet puteţi pune o linguriţă de iod. Compoziţia se pune ulterior în vasul de toaletă pentru câteva ore. Este cel mai bine să faceţi acest lucru seara pentru ca peste noapte compoziţia să acţioneze asupra vasului de toaletă. Pentru rezultate de lungă durată poţi repeta experienţa.

Curăţă vasul de toaletă fără iod

Goleşte vasul de toaletă și închide robinetul. Șterge suprafața interioară a rezervorului cu o cârpă uscată, apoi cu o cârpă umezită cu oțet. După 2-6 ore, puteți curăța murdăria cu o racletă (nu metalică).

Cum acţionează oţetul

  •  Dizolvă calcarul
  • Îndepărtează rugina
  • Elimină mirosurile neplăcute
  • Dizolvă pietrele la rinichi
  • Ucide bacteriile shigella (agent cauzator al dizenteriei) și E. coli
Povesteşte-ne experienţa ta după ce ai testat curăţarea vasului de toaletă cu oţet