Ceaiurile și infuziile care te ajută să scapi de anxietate

Home / Health / Ceaiurile și infuziile care te ajută să scapi de anxietate
Ceaiurile și infuziile care te ajută să scapi de anxietate

Scapă acum de anxietate aplicând câteva trucuri simple care te pot ajuta pe termen lung. A venit momentul să nu mai fii atât de stresată și să te calmezi instant cu aceste ceaiuri și infuzii, care te vor relaxa imediat. Atunci când simți că anxietatea îți dă târcoale, ia-ți 15 minute pentru a te becura de efectele terapeutice ale plantelor.

Citește și: Scapă de infecțiile vaginale cu un tratament natural. Te costă doar 10 lei

Anxietatea este afecțiunea secolului. Ne lovește fix când ne e lumea mai dragă, fără a ne da vreun preaviz. Acum, îi poți veni de hac folosind aceste ceaiuri și infuzii, pe care ar fi bine să le iei cât mai repede din magazinele naturiste sau farmacii, pentru a le avea la îndemână!

  • Ceai sau tinctură de păducel, calmant și reduce palpitațiile, ajutând în caz de atac de panică
  • Planta tropicala kawa kawa este calmantă și induce somnul, așa că mare grijă când o consumi, să nu fie în mijlocul zilei
  • Infuzie din: o lingură de rădăcină de valeriană, o lingură de frunze de roiniță, o lingură de frunze de rozmarin, două linguri sunătoare. Se pun lingurițele pline cu amestec de plante în 500 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute. Seara, se bea treptat o cană de infuzie. Infuzia ajută la calmare și la relaxarea corpului atunci când cineva suferă de claustrofobie. Acest tratament se ia minim 3 luni, câte o cană pe zi, după  cele 3 mese principale
  • Se bea dimineața, pe stomacul gol și seara, un pahar de suc de morcovi. Se începe cu 50 de grame, crescând cantitatea până la 500 de grame. Se poate amesteca cu măr sau varză. Efectul este profund calmant și te scapă de anxietate.
  • Se amestecă tinctură de arnică și rădăcină de valeriană în proporții egale. Se iau câte 2 lingurițe pe stomacul gol, diluate în apă. Valeriana este un sedativ natural puternic, care în doze mari încetinește gândirea și poate da somnolență
  • Tinctură sau ulei de sunătoare reduce excitabilitatea psihică, aducând la normal procesele psiho-emoționale. În cazul în care anxietatea nu este gravă, se poate bea o infuzie simplă de sunătoare sau se ia de câte 3 ori pe zi o linguriță de pulbere de sunătoare cu puțină apă.
  • Ceaiul de obligeană, levănțică, odolean, coada șoricelului sunt și ele recomandate în cazul anxietății
  • Faceți băi cu cimbru pentru a vă relaxa imediat și a reduce stresul și anxietatea

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.