Păcate capitale pe care le faci asupra pielii! Iată ce să faci pentru un ten perfect!

Home / Beauty Tips / Păcate capitale pe care le faci asupra pielii! Iată ce să faci pentru un ten perfect!
Păcate capitale pe care le faci asupra pielii! Iată ce să faci pentru un ten perfect!

Tu ce păcate capitale faci asupra tenului tău? Doctor Oz este cel care îți dă câteva sfaturi despre ceea ce este permis și ceea ce nu este permis atunci când vine vorba de tenul tău. Dacă vrei să îl menții tânăr și fără riduri, atunci ai putea să renunți definitiv la aceste păcate pe care le faci zilnic în ceea ce privește tenul. Sunt atât de simple și la îndemână, încât cu siguranță nici nu ți-ai dat seama de ele până acum!

Citește și: Cum scăpăm de celulele moarte de pe față? Evită îmbătrânirea prin această metodă

Într-un material publicat pe propriul lui site, Dr. Oz vorbește despre cele mai mari păcate pe care le poți face atunci când vine vorba de tenul tău. Păcate care pot duce la riduri și la îmbătrânirea prematură a pielii sau chiar mai rău. Iată care sunt:

Păcat asupra tenului #1 

Nefolosirea unei loțiuni de protecție. Este cel mai mare păcat și trebuie să faci ceva pentru a remedia această problemă. Acest obicei nu face decât să crească riscul de a face arsuri solare, de pe urma cărora pielea ta are de suferit. Plus că vei deveni predispusă la a face riduri, și nu credem că vrei asta.

Păcat asupra tenului #2

Alunițe pe care le ignori. Dacă ai multe alunițe pe față și pe corp și nu te-ai dus niciodată la un dermatolog până acum, este momentul să o faci. Mai ales dacă alunițele sunt supradimensionate sau și-au schimbat forma pe care o aveau acum un an, devenind mai mari. Acesta poate fi un semn de cancer de piele, așa că nu mai amâna vizita la dermatolog!

Păcat asupra tenului #3

Nu te demachiezi înainte de culcare. Faptul că nu te demachiezi înainte de somn îți poate afecta tenul tău foarte mult. Gândește-te că nu ai numai machiaj pe față, dar și microbi și bacterii preluate de la atmosfera poluată din jurul tău. Iar a nu-ți curăța tenul poate conduce la pori înfundați, acnee și iritații.

Păcat asupra tenului #4

Nu te odihnești suficient. Nu numai că lipsa de somn duce la dezechilibre la nivelul organismului, dar asta se resimte și la nivelul tenului și al feței, sub forma cearcănelor. Pielea se regenerează în timpul somnului, așa că ai grijă să te odhinești corespunzător, dacă vrei ten impecabil.  

Păcat asupra tenului #5

A stoarce coșurile sau punctele negre. Încearcă să rezisți tentației de a face asta, pentru că stoarcerea lor poate duce la o infecție sau chiar la o cicatrice. Stoarcerea coșurilor sau a punctelor negre forțează ca și conținutul acestuia să se ducă înapoi în piele, declanșând o reacție autoimună a organismului.