Păducelul și roinița, cele mai bune pentru ten și pentru sănătate! Uite ce proprietăți au!

Home / Beauty Tips / Păducelul și roinița, cele mai bune pentru ten și pentru sănătate! Uite ce proprietăți au!
Păducelul și roinița, cele mai bune pentru ten și pentru sănătate! Uite ce proprietăți au!

Un ten curat se întreține cu puțin efort. Și când spunem ast,a nu ne referim neapărat la efortul financiar, ci la cel de a cunoaște și de a pune în aplicare diferite rețete, cele mai multe dintre ele făcute din ingrediente naturale, care au diferite efecte benefice asupra tenului. Ei bine, înainte de a trece la aceste rețete, ar trebui să știți că unele dintre cele mai eficiente plante în tratarea problemelor pielii și a diferitelor probleme de sănătate sunt păducelul și roinița. Iată ce proprietăți au aceste două plante! 

Păducelul

În locurile propice dezvoltării sale, tufa de păducel poate atinge o înălțime de până la 5 metri. Florile parfumate se recoltează din mai până la mijlocul lunii iunie, iar frunzele până la jumătatea lui iulie. Ambele se lasă să se usuce la umbră.

Păducelul este renumit ca leac pentru întărirea inimii și a nervilor, iar în homeopatie există o tinctură excelentă din fructe proaspete de păducel pe care medicii o descriu pentru regularizarea activității cardiace. Dar și ceaiul, preparat din flori și frunze, are un efect general tonifiant și calmant. Folosite extern, frunzele și florile de păducel ajută la calmarea pielii și sunt ideale pentru un ten obosit și ofilit, fie sub formă de baie de aburi, fie pentru masarea pielii. În infuzie se adaugă și puțină miere de albine.

Una dintre cele mai sănătoase plante din lume: ajută în tratarea multor boli

Roinița

Este o plantă puțin pretențioasă, a cărei îngrijire nu necesită niciun efort. Plantată în grădină, roinița crește mult și repede și poate fi folosită în nenumărate scopuri. Ca remediu pentru frumusețea pielii și a tenului, se recoltează între iunie și septembrie lăstarii superiori și frunzele și se lasă să se usuce la umbră.

Pe lângă substanțele amare, săruri, minerale și taninuri, roinița conține și un ulei cu efect curativ. Băile de aburi, compresele și fricționările cu infuzie de roinița înviorează pielea uscată și insuficient irigată cu sânge, o împrospătează, o întărește și o dezinfectează.