Pașii pe care trebuie să îi urmeazi pentru ca machiajul tău să reziste o noapte în club

Home / Beauty Tips / Pașii pe care trebuie să îi urmeazi pentru ca machiajul tău să reziste o noapte în club
Pașii pe care trebuie să îi urmeazi pentru ca machiajul tău să reziste o noapte în club

Vrei să strălucești în club sau trebuie să participi la o nuntă, ori la o petrecere aniversară, însă machiajul îți joacă feste de fiecare dată? Ei bine, venim în ajuotorul tău cu sfaturi direct de la specialiști. Cum să te machiezi îți spun chair make-up artiștii pregătiți cu studii în domeniu. Dacă vrei ca machiajul tău să reziste o noapte în club, atunci ia aminte de sfaturile make-up artistului și treci la treabă. Vei străluci la propriu, iar chiar și după câteva ore în care te-ai distrat, machiajul tău va fi intact! Iată cum:

Ramona Ciolacu Make-up Artist (așa poate fi găsită și pe pagina de Facebook) vă explică mai jos care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați dacă doriți să realizați un machiaj profesionist, care să dureze o noapte întreagă.

Secretele unui machiaj rezistent

Cea mai frecventă întrebare este: ce fond de ten ar trebui să folosesc pentru ca tenul meu să nu fie șoi să nu pară încărcat, dar și să reziste cât mai mult, mai ales dacă este vorba de o seară în club, o nuntă sau o petrecere?

Pentru ca machiajul să fie rezistent, iar tu să ai un look impecabil, trebuie să ții cont de următorii pași.

1. Înainte de realizarea machiajului se curăță tenul cu un lapte demachiant, ori cu o spumă de curățare pentru față în funcție de textura pielii fiecăruia. Dacă ai pielea foarte uscată, ori foarte grasă este necesar să fie realizat un peeling pentru îndepărtarea celulelor moarte ( textura peelingului trebuie să fie în funcție de cât de sensibil este tenul). Buzele, la rândul lor, necesită o pregătire aparte. Buzelor le puteți face un scrab, de asemenea, înainte de machiaj.

freestocks.org

2. După această etapă trebuie să folosiți un tonic pentru reglarea PH-ului pielii, apoi cu o crema foarte hidratantă. Este important ca tenul să fie odihnit și să fie bine hrănit.

3. Așadar, după ce tenul a fost curățat, urmează să fie aplicată baza pentru machiaj. Baza de make-up poate fi diferită de la ten la ten, în funcție de nevoia pielii fiecărei persoane. Astfel, baza pentru machiaj se face în funcție de ten. Dacă ai tenul gras, atunci funcționează o bază din silicon. Dacă ai tenul uscat este de ajuns o cremă foarte hidratantă.  Baza unui machiaj rezistent constă într-o piele foarte bine hidratată. Indiferent de machiajul pe care alegi să-l faci, cel mai important lucru este să ai pielea hidratată, iar asta se poate doar printr-un stil de viață sănătos, dar și prin hidratarea tenului cu o cremă specifică fiercăruia în parte, care să hrănească pielea în profunzime. Dacă pielea nu este bine hidratată, fondul de ten nu se va întinde corespunzător, iar din cauza asta se întâmplă acest fenomen prin care pielea pare încrețită sau apar acele pete de culoare.

4. Următorul pas constă în alegerea unui fond de ten de calitate, iar de preferat ar fi ca textura acestuia să fie waterproof (un fond de ten foarte bun este cel de la Doubleware, ori cel de la Este Lauder), care poate fi aplicat cu aplicat cu mâna, ori cu ajutorul unui beauty blender. În cele din urmă, trebuie folosită o pudră cu o textură fină, iar asta pentru ca tenul să nu fie încărcat ( de preferat, încercați pudra de bambus sau de orez). Pudra o întindeți pe față cu o pensulă de calitate, din păr natural.

La machiajul ochilor folosim, de asemenea, texturi waterproof: rimeluri, creioane sau geluri de sprâncene, farduri cremă. La final putem folosi apa termala ca sa fixam totul.”

Clem Onojeghuo

Ramona Ciolacu este de profesie make-up artist și a studiat numeroase cursurii de specialitate. Pe Ramona o puteți găsi pe Facebook cu numele Ramona Ciolacu Make-up Artist, unde o puteți contacta și face programări 🙂 

FOTO: RAMONA CIOLACU, MAKE-UP ARTIST
FOTO: RAMONA CIOLACU, MAKE-UP ARTIST