Patru metode care te scapă de celulită

Home / Diet and Fitness / Patru metode care te scapă de celulită
Patru metode care te scapă de celulită

Celulita afectează mai mult de 80 % dintre femei, indiferent de numărul de kilograme pe care îl au. Este cât se poate de inestetică și apare în general pe coapse, șolduri, picioare sau abdomen. Există metode destul de eficiente care să te scapă de celulită.

Citește și: Orice femeie tebuie să știe asta! Organismul cedează dacă nu consumi aceste vitamine

Celulita sau coaja de portocală este generată de hormoni și de un mod de viață nesănătos, în care alimentația este haotică. Odată ce observi apariția ei, este indicat să și scapi de ea, pentru că odată cu trecerea anilor, ea se acutizează și devine din ce în ce mai inestetică. Pentru a te ocupa de acest aspect, îți propunem câteva metode naturale, care nu dor și care necesită minim de efort din partea ta. Sigur, poți apela și la masajul anticelulitic, dar poate după ce reușești să mai atenuezi aspectul ei, pentru a evita durerile.

Masaj cu peria uscată

Este una din cele mai simple modalități de a scăpa de celulita de pe coapse și nu numai. Cu toate că sunt unele persoane care contestă eficiența ei, acest lucru nu este dovedit de fapte științifice, încă. Procesul de masaj cu peria uscată îmbunătățește circulația sângelui și cea limfatică, eliminând toxinele acumulate în organism. Totodată, reduce și riscul apariției celulitei sau atenuează aspectul ei neplăcut. Înainte de a face acest procedeu, asigurați-vă că pielea și peria sunt amândăua uscate. Dă cu peria specială de la picioare până la umeri, concentrându-te pe zonele afectate de celulită. Periază de la stânga la dreapta și menține mișcările concentrate către inimă, pentru a încuraja circulația sângelui. Fă acest procedeu timp de 5 minute. Clătește. Fă acest ritual o dată pe zi, timp  de câteva luni și vei vedea că celulita dispare.

Ardeiul iute

Ardeiul iute este un aliment care arde grăsimile. Are abilitatea de a încplzi natural corpul și de a îmbunătăți circulația sângelui, accelerând metabolismul. În plus, ajută la înlăturarea celulelor moarte și înlocuirea lor cu altele noi. Consumul regulat de ardei iute elimină toxinele din organism și ajută la reducerea aspectului de coajă de portocală. Îl poți consuma în felul următor: adaugă o linguriță sau două de ardei iute, o lingură de ghimbir ras și sucul de la o lămâie. Pune-le pe toate într-un pahar cu apă călduță. Bea această băutură puternic detoxifiantă o dată sau de două ori pe zi timp de 2 luni.

Ulei de ienupăr

Uleiul de ienupăr are proprietăți detoxifiante și poate reduce retenția de apă, eliminând în acest fel și celulita. Pune 10-15 picături de ulei de ienupăr într-o cană, umplută pe sfert cu ulei de măsline. Aplică amestecul pe zonele afectate și masează de două ori pe zi. După o lună, vei observa că celulita dispare încet-încet.

Alge marine

Algele marine sunt un exfoliant natural, care stimulează circulația sângelui și îmbunătățește textura pielii, eliminând toxinele din organism. În timp, ele pot duce și la eliminarea celulitei. Amestecă 3 linguri de alge marine măcinate, un sfert de cană de sare de mare și ulei de măsline extravirgin, plus câteva picături de ulei esențial, după preferințe. Aplică acest amestec pe zonele afectate și lasă-l să acționeze timp de 10 minute, după care clătește și hidratează-ți pielea.

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.